APP/ Daržovės/ Pavasaris/ Pusryčiai/ Visi receptai/ Žiema

Netikras KIŠAS

Ir vėl galvojate ką skanaus ir maistingo pagaminti kasdienei vakarienei? Šis netikras kišas man buvo pats tikriausias atradimas! Jis pilnas baltymų ir daržovių, o paruošiau jį vos per 10 minučių. Recepto slaptasis ingredientas – didelė Santa Maria tortilija, kuri atstoja šio kišo pagrindą. Tada ant jo keliauja kiaušiniai, grūdėtoji varškė, šaldyti žirneliai, švieži špinatai ir tarkuotas mocarelos sūris. Kol kišas kepa spėju paruošti salotas ir padengti stalą. Viskas, galima kviesti šeimyną prie stalo! Skanios ir maistingos vakarienės!

Kviečiu žiūrėti ir filmuotą šio recepto video.

Netikras KIŠAS

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 2-3 asmenims
Gaminimo laikas: 10 min. Kepimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 1 didelės SANTA MARIA tortilijos
  • 3 kiaušinių
  • 200 g grūdėtos varškės
  • 150 g šaldytų žirnelių
  • kelių šviežių svogūnų laiškų
  • 50 g šviežių špinatų
  • 1 mocarelos sūrio galvutės
  • maltų juodųjų Tellicherry pipirų ir druskos pagal skonį
  • žiupsnelio "Persiladas" prieskonių

Eiga

1

Pirma, kišo kepimui pasirinkite negilią kepimo formą, tokio dydžio, kad tortilijos kraštai lengvai užsilenktų ir sudarytų skystam kišo įdarui stabilų pagrindą. Jį ištepkite aliejumi, kad kepdamas kišas nepriliptų, o iškepęs lengvai išsiimtų iš kepimo indo.

2

Ant patiestos tortilijos įmuškite kiaušinius, juos lengvai išplakite, suberkite druską ir prieskonius, supilkite grūdėtąją varškę, atšildytus šaldytus žirnelius, pjaustytus svogūnų laiškus ir išmaišykite. Tada suberkite nuplautus ir nusausintus špinatus, atsargiai juos įmaišykite į įdarą, tai sunkiausia šio recepto dalis. Galiausiai įtarkuokite dalį mocarelos sūrio į vidų, o likusią dalį ant viršaus.

3

Netikrą kišą kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių. Retsykiais patikrinkite, ar kišo įdaras tirštėja, jį galite šakute kiek paspausti ir lengvai pamaišyti, kad įdaras vienodai iškeptų tiek viršuje, tiek ir apačioje. Gerai iškepęs netikras kišas būna gražiai išsipūtęs.

4

Iškepusį netikrą kišą išimkite iš formos, pjaustykite ir iš karto valgykite su sezoninėmis salotomis, nors jis labai skanus ir atšalęs.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite