APP/ Salotos/ Visi receptai/ Žiema

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Juk kartais norisi, kad ir kasdieniška vakarienė būtų visai ne kasdieniška, bet lygiai taip pat greitai pagaminama. O ypač jei tai yra Kinų Naujųjų Metų išvakarės. Ryt, vasario 5 dieną, beveik apie 20 procentų Pasaulio gyventojų pasitiks Naujuosius Geltonosios Kiaulės metus. Nuostabu, kad Naujuosius metus kinai švenčia pirmąją kinų kalendoriaus dieną, o jis prasideda nuo pavasario. Taigi, Kinų Naujieji yra pirmoji pavasario diena. Kai pagalvoju apie pavasarį, man jis atrodo dar toli kaip mėnulis, bet ruoštis jam jau pats laikas. Šios salotos su daug daržovių ir liesa vištienos krūtinėle pavasario laukimui labai tinka. Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo. O salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas padaro neatsivalgomai skanias. Puikios salotos vakarienei, tuo labiau, kad daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, o salotoms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Skanių ir sėkmingų Geltonosios Kiaulės metų!

Traškios kiniškos salotos su vištiena

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 3 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Kasdienė vakarienė

Sudėtis

  • 2 stiklinių pjaustytų pekino kopūstų
  • 2 stiklinių pjaustytų mėlynųjų kopūstų
  • 2 stiklinių pjaustytų juostelėmis morkų
  • pundelio svogūnų laiškų
  • ryšelio šviežių kalendrų
  • 1 stiklinės žemės riešutų
  • 1 didelės vištienos krūtinėlės
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Padažui:
  • 2 šaukštų žemės riešutų sviesto
  • 4 šaukštų sojų padažo
  • 2 šaukštų ryžių acto
  • 4 šaukštų skrudinto sezamų aliejaus
  • žiupsnelio aitriųjų paprikų

Eiga

1

Pirma, orkaitėje iškepkite vištienos krūtinėlę. Įtrinkite ją druska, pipirais, aliejumi ir pašaukite 20-25 minutėms į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę.

2

Kol vištiena kepa, supjaustykite daržoves. Atskirai plonomis juostelėmis supjaustykite pekino ir mėlynuosius kopūstus bei morkas. Svogūnų laiškus sukapokite kartu su kalendrų lapeliais. Viename didesniame arba keliuose atsiruose mažesniuose dubenėliuose gražiai atsiromis krūvelėmis sudėliokite visas supjaustytas daržoves, palikite dar vietos ir vištienai.

3

Žemės riešutus pakepinkite keptuvėje neaukštoje temperatūroje apie 10 minučių, kol riešutai apskrus. Karts nuo karto juos pamaišykite, kad nepridegtų. Palikite kiek pravėsti.

4

Paruoškite padažą. Žemės riešutų sviestą gerai išmaišykite su ryžių actu ir sojų padažu bei supylę į užsukamą stiklainį gerai sukratykite. Tada supilkite skrudintų sezamų aliejų, berkite aitriąsias paprikas ir vėl gerai pakratykite.

5

Iškepusią vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėsmis ir suberkite šalia daržovių. Į salotų dubenėlio vidurį berkite skrudintus riešutus, o ant jų pilkite paruoštą salotų padažą. Išmaišykite ir sknaukite. Šios salotos skanios tiek su šilta, tiek ir su šalta vištiena.

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite