Pavasaris/ Visi receptai/ Žuvys

Keptos tilapijos su citrusais ir žolelėmis

Tilapijos – vienos populiariausių žuvų, turių anksčiau vengdavau, nes buvau prisiskaičiusi, jog į mūsų prekybos centrus jos atkeliauja iš Azijos ir Afrikos ūkių, kurie neužtikrina saugaus bei švaraus šių žuvų auginimo. Todėl kai sužinojau, kad Lietuvoje šios žuvys auginamos švariai ir saugiai – uždaro ciklo sistemoje, kurioje nuolatos stebimi patys svarbiausiu parametrai, o pirkėjams žuvys pristatomos šviežut šviežutėlės, tiesiai į namus, užsimaniau jų paragauti!

Tilapijas jau seniai buvau nusižiūrėjusi kokybiškų lietuviškų produktų e-turgelyje Merkio.lt bei laukiau progos jas išbandyti. Šios tilapijos maitinamos specialiais subalansuotais pašarais, pagamintais iš natūralių produktų, be antibiotikų, hormonų ar kitų, augimą skatinančių priedų. Švariai užaugintos tilapijos neturi jūrinėms žuvims būdingų žalingų cheminių junginių (pvz. metilgyvsidabrio). Tilapija, kaip žuvis, labai gausi baltymais, nekaloringa, neturi specifinio, žuvims būdingo skonio ir kvapo, yra minkšta ir neašakinga žuvis. Tilapijos dažniausiai patinka visiems, net vaikams, o iškepti jas labai paprasta. Mano rekomendacijos kepant šią žuvį būtų šios:

  • Kepkite ir gardinkite žuvį, pačiais įvairiausiais citrusais – ne tik citrinomis, bet ir apelsinais, žaliosiosmis citrinomis.
  • Kad žuvis būtų aromatingesnė, į jos vidų prikiškite įvairių šviežių prieskoninių žolelių: petražolių, krapų, rozmarinų, peletrūnų, lauro lapų, laiškinių svogūnų ir česnakų. Vienintelės žolelės, kurios žuviai tinka mažiau – čiobreliai.
  • Žuvį ištrinkite jūros druska prieš pat kepimą, ji iškeps traškesnė ir neišsausės. Apibarstykite kokybiškais maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir nieko daugiau!
  • Jei tik turite galimybę, rinkitės šviežią žuvį. Šią užsisakiau iš Merkio produktų.

    Keptos tilapijos su citrusias ir žolelėmis

    1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
    Užsiregistruokite, kad įvertinti
    Loading...
    By Renata Kiekis: 4 asmenims
    Gaminimo laikas: 10 min. Kepimo laikas: 30 min. kepimas

    Sudėtis

    • 2 sidabrinės tilapijos
    • 2 rausvosios tilapijos
    • 1 apelsinas
    • 1 citrina
    • 1 žalioji citrina
    • šviežių žolelių: peletrūnų, petražolių, laiškinių svogūnų, laiškinių česnakų, lauro lapų, rozmarinų
    • alyvuogių aliejaus
    • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

    Eiga

    1

    Žuvis nuplaukiute, jei užsisakysite tilapijas iš Merkio produktų jos bus išskrostos ir be žvynų. Žuvų nugarėles įpjaukite ir ištrinkite iš vidaus ir išorės druska su maltais pipirais.

    2

    Riekelėmis supjaustykite citriną, apelsiną, žaliąją citriną, o prieskonines žoleles nuplaukite. Į žuvų vidų prikiškite žolelių ir pjaustytų citrusų. Aš derinau apelsiną su rozmarinais, laurų lapeliais, citriną su petražolėmis, svogūnų laiškais, žaliąją citriną su laiškiniais česnakais ir laurų lapeliais.

    3

    Pasūdytą ir prikimštą žuvį apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 25-30 minučių. Jei vienu metu kepsite mažiau žuvų, jas iškepti pakaks ir 20 minučių.

    Užrašai

    Receptas paruoštas bendradarbiaujant su MERKIO PRODUKTAI

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite