Dar vienas skanus triušienos receptas. Triušio kulšelės, troškintos su garstyčiomis ir bulvėmis, yra labai sočios, o alus joms suteikia pikantiškumo. Originaliame recepte triušiena troškinama sidre, bet aš norėjau paruošti patiekalą su lietuvišku alumi. Troškinimui geriau rinktis švelnaus skonio, kuo mažiau kartų alų, nes triušienos mėsa yra labai švelnaus ir subtilaus skonio ir alus neturėtų jo užgožti. Bulvės su garstyčiomis ir porais patiekalui suteikia jaukumo ir paprastumo, tai toks naminis kaimiško stiliaus triušienos troškinys.
Kiek pamenu, pas močiutę ant stalo labai dažnai būdavo pateikiama troškinta triušiena. Tuo metu prie senelių namo dar stovėjo triušių narveliai, sukrauti vienas ant kito, pro kurių plyšius kyšojo triušių ausys. Mes būdami vaikais kuo greičiau verždavomės nuo stalo maitinti pirmąja žole triušiukų. Kažkaip natūraliai viskas atrodė ir tie švelnūs triušiukai kemšantys iš mūsų rankų žolę, ir tas skanus močiutės troškintas triušis… Čia pateikiu savo skaniausius triušienos patiekalus.
Triušiena su bulvėmis ir garstyčiomis troškinta aluje
Sudėtis
- 4 triušio kulšelių
- miltų apibarstyti
- druskos, maltų juodųjų pipirų
- aliejaus kepti
- 1 poro
- 2 šaukštų grūdėtųjų garstyčių
- 200 g bulvių
- 1 stiklinės šviesaus šelnaus skonio alaus
- 1 stiklinės vandens
- 1 šaukštelio cukraus ir džiovintų čiobrelių
- saliero žaliosios dalies lapelių
Eiga
Triušieną nuploviau, apibarsčiau druska, pipirais apvoliojau miltuose ir apkepiau keptuvėje iš abiejų pusių. Apkepusią triušieną sudėjau į troškinimo indą.
Ant likusio keptuvėje aliejaus lengvai apkepiau pjaustytą porą ir subėriau ant triušienos.
Nuskustas bulves supjausčiau nedideliais kvadratėliais ir taip pat subėriau į troškintuvą.
Vandenį, alų, garstyčias, cukrų, čiobrelius sumaišiau ir užpyliau triušieną su bulvėmis.
Troškinau įkaitusioje 180 laipsnių orkaitėje apie pusantros valandos, kol mėsa ir bulvės suminkštėjo, o padažas sutirštėjo. Triušienos troškinį apibarsčiu salierų lapeliais, prie jo labai tiko marinuoti mamos agurkėliai.
6 Comments
Anonimas
2013-03-19 at 4:45 pmLaba diena, skaitydama Jusu triusienos receptus pastebiu, jog ruosiate
tik triusio slauneles, gal galite parasyti ka darote su kitomis triusienos dalimis?
Rennie
2013-03-19 at 11:00 pmKitas triušio dalis dažniausiai lėtai ir ilgai troškinu, gaminu ragu, pagal J.Oliverį. Nuo gerai išsitroškinusios triušienos nuimu kaulus ir valgome su makaronais arba bulvių koše, labai skanu. Ateityje būtinai aprašysiu šį receptą.
Anonimas
2013-03-20 at 3:34 pmLabai lauksiu ragu rcepto:)
Monika
2015-04-14 at 8:42 amAčiū Jums už tikrai puikų receptą! Vyrui jau pabodo triušiena troškinta greitpuodyje, o šis variantas sulaukė pagyrų 🙂
Gerda
2015-11-17 at 9:39 amTobula! Tik keletą minimalių pakeitimų padariau pagal skonį: kalakuto blauzdelių mėsa vietoj triušienos ir svogūnas su morkomis vietoj poro.
Receptą išbandžiau įkvėpta Jūsų knygos „Nostalgiški skanumynai“ – pagalvojau, kad jei iš tos knygos VISKAS pavyksta idealiai (ir jau be jokių pakeitimų 😉 ), tai ir kiti receptai turi būti puikūs. Ačiū! Kai tik kalba pakrypsta apie maisto gaminimą, visiems Jus rekomenduoju 🙂
Donata
2016-09-12 at 5:11 pmLaba diena turiu triusio blauzdeliu morku bulviu ir ivairiu prieskoniu gal galetumet kazkoki recepta pasiulyti nes pirma karta darysiu kazka is triusienos tai nezinau ka daryt