Seniai svajojau turėti laiko ir visą savaitę prieš Užgavėnes savo šeimai kepti pačius įvairiausius blynus, blynelius ir spurgas. Jau visą savaitę iki Užgavėnių antradienio, kepu tiek blynų, kad baigiame jų atsivalgyti.
Mėgstamiausių receptus rasite čia, bet pats populiariausias buvo Dutch baby blynas kepamas orkaitėje, jo receptą nufilmavau šiame video, be blynų populiarumu nesiskundė ir vafliai su raugu bei tradicinės varškės spurgos. O čia surašau ir dar vieną blynų receptą, kurį pamėgome tik šiemet – per naktį brandinti blynai su raugu. Jiems paruošti reikia neaktyvaus raugo, t.y. nepamaitinto, tiesiai iš šaldytuvo. Per naktį užmaišyta blynų tešla suaktyvėja, o ryte belieka į tešlą įmušti kiaušinius, supilti lydytą sviestą ir kepti. Labai patogus receptas, o patys blynai saldžiarūgčiai ir švelniai kvepiantys duona. Manau, juos kepsiu šiemet gana dažnai, nes raugo visada dabar turiu šaldytuve ir jis taip greitai dauginasi, kad net pradėjau jį dovanoti. Sočių, skanių ir sveikų Užgavėnių!
Kepiniai su raugu Šie blynai ruošiami iš neaktyvaus, t.y. nepamaitinto raugo, kurį galite naudoti tiesiai iš šaldytuvo. Iš vakaro stiklinę neaktyvaus raugo sumaišykite su raugintomis pasukomis, cukrumi ir miltais. Šaukštu ar konditerine šluotele užmaišykite tešlą. Ją uždenkite maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje per naktį kilti ir suaktyvėti. Iš ryto tešla bus pakilusi ir korėta. Į ją įmuškite kiaušinius, berkite druską ir kepimo miltelius bei praaušusį lydytą sviestą. Viską lengvai išmaišykite ir pradėkite kepti blynus. Šiuos blynus kepkite sausoje keptuvėje, be riebalų, jei reikia, pačioje pradžioje į keptuvę galite įdėti gabalėlį lydyto sviesto. Kai kepant blynų paviršiuje pradės kilti burbuliukai, verskite blynus ant klitos pusės. Kad neatšaltų, blynus dėkite vieną ant kito, bokšteliais. Recepto idėja iš https://savorthebest.comPer naktį brandinti raugo blynai
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai