APP/ Pusryčiai/ Visi receptai/ Žiema

Vafliai su raugu

Šiuo metu mano namuose dažniausiai kepami kepiniai su kvietiniu raugu, kurio tiek prisiauginau, kad jau pradėjau dovanoti. Kadangi pamėgtoms duonoms su raugu – fokačijai ir neminkytai raugintos tešlos duonai pačio raugo reikia visai nedaug, aktyvaus raugo likutį sunaudoju kepdama vaflius ir blynus. Šį kartą apie raugo vaflius!

Vafliai su raugu mūsų namuose nukonkuravo visus mano anksčiau keptus vaflius. Šie yra traškūs iš išorės, o viduje tokie drėgni ir išsipūtę, tekstūra kiek panašūs į pačią sourdough duoną. Jų tešlai reikia gana nedaug cukraus ir sviesto, o kepu su šviesiais speltų miltais. Neatsivalgomai skanūs vafliai! Internete rasite įvairių vaflių su raugu receptų, populiariausi su per naktį brandinta tešla, tokiems vafliams naudojamas neaktyvus raugas (tiesiai iš šaldytuvo). Mano skoniui per naktį brandinti vafliai yra kiek per rūgštūs, todėl juos gaminu su aktyviu raugu ir kepu iš karto. Vafliams su raugu dažnai rekomenduojama papildomai įberti kepimo miltelių ir sodos, esu juos kepusi su šiais priedais ir be jų, bet didelio skirtumo nepastebėjau, todėl į savo receptą jų neįtraukiau. Artėjant Valentino dienai tokius vaflius galite nudažyti raudonai, įberdami kelis šaukštelius liofilizuotų aviečių miltelių. O artėjančioms Užgavėnėms šių vaflių galite prikepti visą kalną ir pateikti su pačiais įvairiausiais priedais: su kepta šonine ir klevų sirupu, su saldžiais priedais, su šaldytomis uogomis, naudoti, kaip pagrintą benedikto kiaušinių pateikimui. Šie vafliai pas mus dabar savaitgalio pusryčiai Nr.1. Vis dar negalime jų atsivalgyti!

Vafliai su raugu

4 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 5 (4 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 2-3 asmenims
Gaminimo laikas: 20 min.

Kepiniai su raugu

Sudėtis

  • 1 stiklinės (240 g) aktyvaus kvietinio raugo
  • 1 stiklinės (250 ml) pieno
  • 1 stiklinės (250 ml) šviesių speltų miltų
  • 1 šaukšto rudojo cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 50 g lydyto sviesto
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • Raudoniems vafliams:
  • 2 šaukštelių liofilizuotų aviečių miltelių

Eiga

1

Šiems vafliams reikia naudoti pamaitintą, aktyvų kvietinį raugą. Ar raugas jau yra tinkamas naudoti, galite patikrinti įdėdami šaukštelį raugo į vandenį. Aktyvus raugas vandenyje plūduriuoja ir jame neskęsta.

2

Stiklinę aktyvaus raugo sumaišykite su pienu, cukrumi, druska, įmuškite kiaušinį ir išplakite konditerine šluotele. Suberkite miltus ir įmaišykite juos, kad būtų vientisa tešla. Sviestą išlydykite, o kai bus ne karštas, įmaišykite į tešlą. Jei naudojate liofilizuotus miltelius spalvai išgauti, berkite jų kelis šaukštelius ir išmaišykite iki vientisos tešlos spalvos. Tešlą palikite 15 minučių subręsti ir miltams išbrinkti.

3

Įkaitinkite elektrinę vaflinę ir kepkite vaflius, kaip visada. Jie skanūs šilti ir atšalę su saldžiais ir pikantiškais priedais.

Gali patikti

3 Comments

  • Atsakyti
    Ingrida
    2021-02-10 at 10:12 pm

    Gal pasidalinsite ar galima namie tą raugą pasidaryti? Ačiū

  • Atsakyti
    Violeta
    2022-02-04 at 6:21 pm

    Ačiū.Skanūs!!!
    Kepiau be pieno ir kiaušinio.
    Sekantį kartą įpilsiu mažiau lydyto sviesto ir cukraus.
    Puiki mintis.Ačiū,kad dalinatės savo patirtimi.
    O tobulinti ir prisitaikyti pagal savo skonį mes jau pasistengsim.

  • Komentuokite