Trumpai marinuotų daržovių visada turiu savo šaldytuve. Kiekvieną kartą jas ruošiu vis su kitomis daržovėmis, o morkos, vienos mano mėgstamiausių. Marinavimui naudoju silpnesnį, iki 6 procentų stiprumo actą, dažniausiai obuolių, ryžių ar baltąjį vynuogių. Jei norisi azijietško skonio daržvių, kaip šios morkos, tai labiausia tinka ryžių actas. O tada belieka priderinti prieskonius. Prie morkų labai tinka imbieras, kuris suteikia dar daugiau azijietiško skonio, česnakai, aitriosios paprikos, jei mėgstate galite įberti ir kalendrų grūdelių. Geroji žinia, kad taip paruoštos morkos šaldytuve gali išstovėti savaitėmis, ir jus gelbės, kai daržvių salotų užsimanysite čia ir dabar. Tokios marinuotos morkos tiks ir prie keptos mėsos ir prie vegetariškų tortilijų.
Morkas supjaustykite plonais griežinėliais, tai patogiausia padaryti virtuviniu kombainu arba specialia daržovių pjaustykle "mandolina". Į ryžių actą įpilkite karštą vandenį, paruoštame šiltame marinate ištirpinkite druską ir medų. Į marinatą smulkiai įtarkuokite imbierą ir česnaką, suberkite aitriųjų paprikų dribsnius. Pjaustytas morkas sudėkite į stiklainį ir užpilkite šiltu marinatu. Palikite morkas per naktį marinuotis šaldytuve. Ryte jau galėsite valgyti. Salotos šaldytuve išsilaikys iki mėnesio. Trumpai marinuotos morkų salotos
Sudėtis
Eiga
Komentarai