APP/ Ruduo/ Visi receptai/ Žuvys

Upėtakis, keptas svieste su migdolais

Upėtakis, keptas svieste su migdoliais, yra prancūzų virtuvės klasika. Pagal gerąsias prancūzų tradicijas žuvis turi “plaukti” svieste, o traškumo ir papildomų skonių jai suteikia kepintos migdolų riekelės, kapotos petražolės ir citrinų sultys. Vos keli ingredientai, 25 minutės ruošos ir prancūzų virtuvės šedevras jau garuoja ant stalo!

Šiam patiekalui geriausiai rinkites šviežius, nedidelius porcijinius upėtakius, šie iš elektroninio turgelio Merkio produktai. Rudenį sugrįžusi gyventi į Vilnių, sugrįžau ir prie senų įpročių – Merkio produktų užsakymų, kuriuos geriausiai pateikti prieš savaitgalį, o jau ketvirtadienį šviežios prekės iš įvairių Lietuvos ūkininkų atvažiuoja tiesiai į namus . Šviežius, švariai Lietuvoje užaugintus vaivorykštinius upėtakius iš Merkio, esu pamėgusi iš anksčiau. Upėtakiai ruošiami pagal užsakymą, todėl visada atkeliauja švieži, ir švariai išdoroti. Juos labai patogu patiekti porcijomis – kiekvienam valgytojui po vieną. Puikus ir greitai paruošiamas receptas darbo dienos vakarienei arba savaitgalio pietums, tik prie jo nepamirškite paruošti sezoninių daržovių salotų ar iškepti šakninių daržovių.

Upėtakis, keptas svieste su migdolais

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 25 min.

Sudėtis

  • 4 nedideli porcijiniai upėtakiai iš merkio.lt
  • 2 šaukštų miltų
  • 50 g sviesto
  • 2 šaukštų lydyto sviesto ghee
  • 8 šaukštų migdolų riekelių
  • pusės citrinos sulčių
  • kelių petražolių šakelių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Eiga

1

Išdarinėtą žuvį nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Žuvis iš išorės ir vidaus apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Kiekvieną žuvį pavoliokite miltuose, o jų likutį nukratykite.

2

Keptuvėje išlydykite pusę ghee sviesto, sudėkite pusę paprasto sviesto ir jame apkepkite du upėtakius iš apbiejų pusių, kol jie gražiai apskrus. Upėtakiai, kepant ant vidutinės kaitros, iškepa per 4-5 minutes. Ar upėtakiai jau iškepę lengvai patikrinsite - iškepusių žuvų mėsa lengvai atsiskiria ties nugara. Taip pat iškepkite likusiame svieste ir kitus du upėtakius. Upėtalius dėkite į serviravimo lėkštę ir uždenkite, kad neatšaltų, kol paruošite padažą.

3

Keptuvėje į atlikusį nuo žuvų kepimo sviestą suberkite migdolų riekeles, maišydami lengvai apkepkite ir supilkite išspaustas pusės citrinos sultis. Padažą užvirkite, suberkite kapotas petražoles, maišydami padažą trumpai pakaitinkite ir užpilkite ant iškeptų upėtakių. Valgykite kol šilti su sezoninėmis salotomis ar keptomis daržovėmis.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite