APP/ Visi receptai/ Žiema/ Žuvys

Upėtakis, keptas su pankoliais ir apelsinais

Praėjus visoms šventėms ir praūžus riebioms Užgavėnėms natūraliai norisi lengvesnio maisto. Ar turite tadiciją šiuo metu atsisakyti mėsos ir valgyti mažiau riebų, labiau daržovingą maistą? Gavėnios pradžiai dalinuosi dar vienu skaniu ir lengvai pagaminamu žuvies receptu!

Iš elektoninės Lietuvos ūkininkų parduotuvės PilnasPuodas.lt kelis kartus per mėnesį užsisakau produktų, kuriuos šviežut šviežutėlius atveža tiesiai į namus. Kiekvieną kartą rinkdamasi produktus stengiuosi į krepšelį įsidėti ir šviežios, Lietuvoje užaugintos žuvies. Šį kartą galėjau rinktis iš šamo, karpio, ungurio ir upėtakio. Į namus atkeliavo šviežias 1,2 kilogramo skrostas Lietuvoje užaugintas upėtakis. Jį gaminau savaitgalio pietums šeimai. Pasaruoju metu labai pamėgau žuvį derinti su apelsinais, šį kartą į draugiją pasikviečiau ir pankolį. Žuvį paruošiau ir iškepiau kiek ilgiau nei per pusvalandį, kol ji kepė dar pagaminau pankolių ir apelsinų salotas su alyvuogių aliejumi. Pavyko skanūs ir lengvi pietūs!

Daugiau žuvies receptų mano tiklaraštyje rasite čia.

Upėtakis, keptas su pankoliais ir apelsinais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 25 min.

Sudėtis

  • 1 šviežio upėtakio apie 1-1,5 kg naudojau iš pilnaspuodas.lt
  • 1 pankolio
  • 2 apelsinų
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Patiekti:
  • 2 apelsinų kepimui
  • 1 pankolio kepimui
  • pankolių ir apelsinų salotų

Eiga

1

Šviežią upėtakį nuplaukite, išpjaukite žiaunas ir nusausinkite popieriniu ankšluosčiu. Žuvį ištrinkite druska ir maltais juodaisais pipirais. Žuvies nugaroje padarykite gilesnes įpjovas, ištrinkite druska su pipirais. Vieną apelsiną supjaustykite riekelėmis, jas perpjaukite pusiau ir po vieną sukiškite į kiekvieną įpjovą žuvies nugaroje.

2

Pankolį supjaustykite griežinėliais. Vieną apelsiną nulupkite, išpjaukite apelsinų riekeles be odelės. Pankolius sumaišykite su apelsinų riekelėmis, į juos supilkite pjaustant apelsinus išsiskyrusias sultis, gardinkite druska, maltais pipirais ir vienu šaukštu alyvuogių aliejaus, viską sumaišykite ir paruoštu mišiniu įdarykite žuvį.

3

Šalia įdarytos žuvies dėkite kelis, į keturias dalis perpjautus, apelsinus ir pusiau perpjautą pankolį - viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, ir pašaukite kepti į įkaitintą 180 laipsnių karščio orkaitę 25 minutėms, kol gražia iškeps.

4

Iškepusią žuvį patiekite dar karštą. Šalia jos labai tinka pankolių ir apelsinų salotos, jas paruošite taip pat, kaip ir žuvies įdarą.

Užrašai

Receptas pauoštas bendradarbiaujant su PilnasPuodas.lt

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite