APP/ Kepiniai/ Visi receptai/ Žiema

Varškės pyragas su aguonomis

Dalinuosi visų labai pamėgtu ir populiariu varškės pyragu, kurį adaptavau Kalėdoms ir kepiau su aguonomis. Šis pyragas tikrai visų pelnytai išgirtas, labai jau skanus ir paprastai gaminamas, o jam naudoti galima ne tik obuolius, obuolienę, bet ir aguonas, kurios jį paverčia puikiu Kalėdiniu varškės pyragu su aguonomis.

Tai gali būti puikus tarpušvenčio pyragas, nes jam galima sunaudoti maltas aguonas, skirtas aguonų pienui. 

Varškės pyragas su aguonomis

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Gaminimo laikas: 20 min. Kepimo laikas: 60 min.

Sudėtis

  • Tešlai:
  • 200 g sviesto
  • 350 g kvietinių miltų
  • 50 g cukraus
  • Aguonų sluoksniui:
  • 10 šaukštų maltų aguonų
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 2 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų razinų
  • 2 šaukštelių apelsinų žievelių cukatų
  • Varškės sluoksniui:
  • 500 g varškės
  • 2 kiaušinių trynių
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto krakmolo
  • 150 g cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

Eiga

1

Pirmiausiai pasiruošiau tešlą, kuriai šaldytą sviestą įtarkavau į miltų ir cukraus mišinį, o tada rankomis gaminau trupinius.

2

Tada ėmiausi aguonų įdaro, jam naudojau jau sumaltas aguonas (tokias, kurias naudojame aguonų pienui).

3

Lengvai išplakiau kiaušinių baltymus su cukrumi ir įmaišiau aguonas su nuplautomis razinomis ir cukatais.

4

Galiausiai liko varškės įdaras, jam varškę su cukrumi, likusiais tryniais ir kiaušiniu, krakmolu ir vaniliniu cukrumi ištryniau virtuviniame kombaine.

5

Torto formos sieneles ištryniau aliejumi ir subėriau 2/3 tešlos trupinių, juos lengvai supresavau šaukštu, ant viršaus pyliau varškės masę, o ant jos paskleidžiau aguonų sluoksnį, ant viršaus apibarsčiau likusiais tešlos trupiniais.

6

Prieš kepant pyragą dar jį apibėriau aguonomis. Pyragą kepiau 180 laipsnių orkaitėje lygiai valandą. Pjausčiau jau praaušusį, kitą dieną jis buvo dar skanesnis.

Gali patikti

9 komentarai

  • Atsakyti
    Indrė
    2011-12-13 at 7:53 pm

    Atrodo nuostabiai, gaila šių švenčių meniu jau pilnai užpildytas 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-12-13 at 8:41 pm

    Indre, pabandyk jį išsikepti tarpušvenčio laikotarpiu, kai Kalėdinis šurmulys aprims ir bus daugiau laisvo laiko. Jis tikrai labai skanus.

  • Atsakyti
    DaivaW
    2011-12-14 at 8:10 am

    Bendras klausimelis apie varske. Mane labai daznai vilioja kepiniai su varske. Cia, kur as gyvenu, yra sudetinga nusipirkti iprastos lietuviskos varskes. Yra tik tokia gana skystoka, parduodama indeliuose. Varske “nuvarvinus”, ji vistiek nesigauna, kokios as noreciau – gana tvirtos, beveik pjaustomos. Atvirai pasakius, dar nesu labai daug eksperimentavus, kokie gautusi rezultatai. Esu girdejusi, kad galima butu maisyti su manais, krakmolu. Neaisku, kokiu santykiu, kad nepakenktu kepiniui. Gal galetumet duoti patarima? Pavyzdziui, jau siame recepte reikalingas krakmolas. Kazin su “mano” varske gaminant reiktu jo kiek daugiau?

  • Atsakyti
    Rūta
    2011-12-14 at 3:42 pm

    Rennie, jei fotografuosi dar skaniau nei dabar, tai atsidarius Tavo tinklaraštį pakvips maltomis aguonomis, keptais obuoliais ir šviežiais pyragais… 🙂

  • Atsakyti
    Reda
    2011-12-15 at 11:55 am

    oooo kaip faina, kad turėjot tokią popietę! Aš arba ką pražioplijau, arba tiesiog buvau nepakviesta :((( na bet džiaugiuos dėl visų dalyvavusių, o kad daugiau įvairių renginukų, mielai dalyvaučiau 😉
    Rennie, bet kaip nuostabiai skaniai atrodo Taviškis pyragiukas! Niam, seilės tik nutyyyso 😀 o nuotraukos pas Tave kaip visad šviesios nuotaikingos ir dvelkiančios šiluma!!! 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-12-15 at 5:50 pm

    DaivaW, tai gal pas jus yra kokia italų parduotuvė, kurioje rikotos galima būtų gauti? Ji čia tikrai turėtų tikti. O dar gali varškę pasigaminti pati, į verdantį pieną įpilk citrinos sulčių, kaip mat sutrauks į varškę, o po to nuvarvink iki norimo drėgnumo. Sėkmės!
    Rūta, ech, norėčiau aš taip mokėti fotografuoti…
    Reda, dėkui, jau kai užmačiau šį pyragą pas tave vis norėjau jį iškepti, tai ir ruduo su obuoliais praėjo, teko su aguonomis kepti 🙂

  • Atsakyti
    Egle Braz
    2013-01-09 at 8:26 am

    del varskes tai as dariau su President kremine varske, ji jau su cukrumi ir vanile, nieko i ja nebemaisiau ir kadangi nemegstu razinu – dejau spanguoles. gavosi vistiek TO BU LAS!

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-01-09 at 8:54 am

      Egle, varškė turėjo gautis kiek minkštesnė, nei mano kepto pyrago, o spanguolės turbūt labai derėjo 🙂 Dėkui, kad užsuki!

  • Atsakyti
    Ieva
    2015-05-09 at 4:49 pm

    Daugelyje kepiniu su aguonomis nurodoma jas sumalti. Gal galite patarti su kuom jas malti? Nes zinau varianta tik su mesmale, o jos neturiu. Ar tiktu permalti blenderiu?

  • Komentuokite