Desertai/ Pavasaris/ Vasara/ Visi receptai

Velykinis želė tortas

Turiu įprotį vėl ir vėl sugrįžti prie senų gerų receptų, tik kiekvieną kartą mėgstu į juos pažvelgti naujai. Taip nutiko ir su nuo vaikystės pamėgtu želė tortu “Mozaika”, kurio receptą esu aprašiusi knygoje “Nostalgiški skanumynai”. Šį kartą sugalvojau jį “pasukti kitu kampu”, kad įvairiaspalviai želė gabaliukai tarnautų kaip torto papuošimas. Spalvotą želė visada ruošiu tik iš natūralių sulčių ir želatinos. Jei mėgstate želė ir dažnai ją gaminate iš miltelių, rekomenduoju nors kartą išbandyti ją paruošti su mėgstamomis sultimis, o dar geriau su šviežiai spaustomis ir sugrįžti prie želė iš miltelių jau daugiau niekada nebesinorės.

Želė ruošiau iš apelsinų, greipfrutų ir mangų sulčių bei Santa Maria želatinos. Viename pakelyje yra 25 g želatinos, kurios pakanka sustingdyti apie 1,5 l skysčio. Darbo visai nedaug, o želė skonis ir spalvos visai natūralios. Baltam torto sluoksniui naudojau tik plaktą grietinėlę, cukrų, želatiną ir kokybišką vanilinį cukrų su vanilės grūdeliais. Jei naudoju vanilinį cukrų, stengiuosi, kad jis būtų kokybiškas, o Santa Maria vanilinis cukrus yra su natūralia vanile. Šis spalvotas želė ir grietinės tortas labai tiktų artėjančioms Velykoms. Gaivus, skanus ir žaismingas – tai ko reikia pavasario šventei!

Velykinis želė tortas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 20 cm skersmens formai
Gaminimo laikas: 30 min. ir šaldymas

Velykoms

Sudėtis

  • Grietinėlės sluoksniui:
  • 500 ml riebios plakamosios grietinėlės
  • 2 šaukštelių SANTA MARIA vanilinio cukraus
  • 0,5 pakelio apie 12 g SANTA MARIA želatinos
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • 100 ml vandens
  • Apelsinų sulčių želė:
  • 500 ml natūralių apelsinų sulčių
  • 1 šaukšto apie 8 g SANTA MARIA želatinos
  • Greipfruktų želė:
  • 500 ml natūralių greipfrutų sulčių
  • 1 šaukšto apie 8 g SANTA MARIA želatinos
  • Mangų želė:
  • 500 ml natūralių mangų sulčių
  • 1 šaukšto apie 8 g SANTA MARIA želatinos
  • Papuošimui:
  • šviežių mėtos lapelių

Eiga

1

Pirma pagaminkite spalvotas vaisių sulčių želė. Į atskirus indelius supilkite skirtingas sultis ir į kiekvieną įberkite želatiną. Visų trijų rūšių želė pagaminimui jums prireiks vieno pakelio "Santa Maria" želatinos pakelio, kuris skirtas 1,4 litro skysčio sustingdyti. Kai želatina sultyse išbrinks, jas pašildykite karšto vandens vonelėse, kad želatina pilnai ištirptų. Želė šaldykite vienodo dydžio indeliuose, kad galima būtų želė supjaustyti vienodais gabaliukais. Želė palikite šaldytuve nors 5 valandoms gerai sustingti. Sustingusią želė peiliu supjaustykite į vienodo dydžio kubelius.

2

Paruoškite grietinėlės kremo sluoksnį. Grietinėlę išplakite iki vidutinio standumo kartu su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Želatiną išbrinkinkite vandelyje, o kai išbrinks pašildykite karšto vandens vonelėje, kad ištirptų. Į praaušusią želatiną įdėkite kelis šaukštus plaktos greitinėlės, išmaišykite, kad ji ištirptų ir plona srovele toliau plakant supilkite į jau išplaktą grietinėlę.

3

Į torto formą sudėkite grietinėlės kremą, išlyginkite ir iš karto į baltą masę meskite želė kubelius. Greitinėlės masė gana greitai stingsta, todėl svarbu pirmuosius želė gabalėlius sumėtyti į kremą kuo greičiau, kad jie dar spėtų nugrimzti į baltą masę. Kiti želė kubeliai jau kris vieni ant kitų ir sudarys spalvotą želė torto "kepurę". Kai visi želė kubeliai bus sudėlioti, tortą nakčiai statykite į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.

4

Sustingusį tortą išimkite iš formos ir papuoškite šviežiais mėtų lapeliais.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite