APP/ Pavasaris/ Visi receptai/ Žuvys

Midijos MARINIERES prancūzišku stiliumi

Labai laukiu atostogų, pasiilgau jūros, kelionių ir šviežių jūros gėrybių su vietiniu vynu. Gal todėl norėdama pajusti atostogų skonį ir nuotaiką dažniausiai gaminu jūros gėrybes. Midijas mūsų šeimoje mėgsta visi – nuo mūsų su vyru iki vaikų. Kažkada buvome gerokai pamėgę įvairiomis progomis keliauti midijų valgyti į restoraną. Pradžioje vaikams patikdavo pats procesas, dėl šalia midijų patiekiamų keptų bulvyčių, bet laikui bėgant, žiūrėdami, kaip jas mėgstame mudu su vyru, jie irgi pamėgo midijas. Prie to prisidėjo ir kelionės į pas draugus į Belgiją bei Olandiją, šalis, kurios garsėja midijų auginimu. Šį kartą midijas norėjau paruošti ne belgišku, o prancūzišku stiliumi. Ko gero populiariausios midijos Prancūzijoje yra ruoštos Marinieres t.y jūreivišku stiliumi. Šis patiekalas yra tobulo prancūziško genialumo pavyzdys. Nuostabu, kaid vos iš kelių ingredientų: midijų, vyno, sviesto ir prieskonių galima sukurti tikrą šedevrą. Jokios grietinėlės šiam patiekalui nereikia, nes vynas ir sviestas apsijungia į kremiškiausią padažą.

Midijas gavau iš Fish Wish kokybiškos žuvies el. parduotuvės. Pasirinkau Midijų rinkinį į kurį įeina Ispanijoje, pagal Galicijos tradicijas, užaugintos ir smūginiu būdu užšaldytos:

  • Ekologiškos midijos 1 kg
  • Ekologiškų midijų ir japoninių moliuskų rinkinys 400 g
  • Japoniniai moliuskai 300 g

Šiam patiekalui sunaudojau 1 kg midijų, o kitas moliuskų pakuotes pasilikau sekančiam skaniam kartui. Geroji žinią, kad visos rinkinyje esančios midijos yra jau apvirtos ir prasidarusios, todėl jas gaminti ypač paprasta ir greita, o be to ir nereikia išmesti neatsidariusių midijų, kurių gaminant šviežias – visada pasitaiko. Šį patiekalą paruošiau trumpiau nei per 15 minučių. Jei mėgstate midijas, rekomenduoju išbandyti!

Midijos MARINIERES prancūzišku stiliumi

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 15 min.

Sudėtis

  • 1 kg šaldytų apvirtų midijų iš FishWish
  • 2-3 svogūnų galvučių
  • 150 ml baltojo vyno
  • 50 g sviesto
  • kelių lauro lapelių
  • kelių čiobrelio šakelių
  • puokštės šviežių petražolių
  • alyvuogių aliejaus svogūnams apkepti
  • Patiekti:
  • šviežios bagetės

Eiga

1

Kelios valandos prieš gaminimą šaldytas midijas su visa vakumine apkuote panardinkite į dubenį su šaltu vandeniu ir palikite, kad atitirptų. Po dviejų valandų visos geldelės jau turėtų būti atšilusios. Midijas suberkite į kiaurasamtį ir perplaukite po tekančiu šaltu vandeniu. Kadangi midijos prieš šaldymą buvo perinktos, nuvalytos ir apvirtos, nieko daugiau daryti nereikės.

2

Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite dideliame puode ant alyvuogių aliejaus, kol gražiai pagels. Tada supilkite vyną, įmeskite laurų ir čiobrelių lapelius, užvirkite ir įdėkite sviestą. Palaukite kol sviestas išsilydys, tada suberkite nuvarvintas midijas. Jas 5-10 minučių vis kresteldami uždengtą puodą pakaitinkite padaže, kol pilnai sušils ir įsigers vyno bei sviesto padažu.

3

Petražoles susmulkinkite ir užberkite ant midijų puode, jas uždengę dangtį dar kartą krestelkite ir patiekite į stalą. Taip ruoštas midijas skaniausia valgyti pasidažant šviežia bagete.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FISHWISH.EU

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite