APP/ Mėsa/ Užkandžiai/ Vasara/ Visi receptai

Vyras prie grilio: Cezario salotų burgeris

Jei Cezario salotos – vienos jūsų mėgstamiausių, šį burgerį taip pat turėtumėte išbandyti! Jo sudedamosios dalys tokios pat, kaip ir salotų: romaninės salotos (šį kartą jas apkepsime kepsninėje), sultinga kepta vištiena, traški šoninė, klasikinis Cezario salotų padažas, kietojo sūrio drožlės ir, aišku, skrudinta duona, kurią šiame recepte atstos burgerio bandelė. Beje, tobulam burgerio skoniui, rekomenduoju bandeles išsikepti patiems, jų receptą rasite mano bloge čia.

Kol iš vakaro aš minkiau tešlą burgerių bandelėms, Vyras prie grilio vištienos krūtinėlę užmarinavo sūrime. Ryte dar paruošiau klasikinį Cezario salotų padažą, iškepiau bandeles, susikrovėme visus recepto ingredientus į sandarias dėžutes bei į mašinos bagažinę įsikrovėme savo naują draugą – kelioninį grilį Big Green Egg Mini Max. Šią vasarą nusprendėme po gražiausius Lietuvos kampelius keliauti skaniai! Šį kartą iškylai, pasirinkome Ešerinio ežerą, kuris yra visai netoli Druskininkų, nuo jo nutolęs apie 20 km. Šis ežeras labai švarus, iš visų pusių jį supa pušynai. Jei būdami Druskininkuose ieškosite ežero maudynėms ar iškylai, rekomenduoju Ešerinį. Šio ežero pakrantėje rasite daug medinių staliukų su suolais, tai puiki vietą išsitraukti savo grilį ir skaniai paiškylauti! O dabar apie patį kepimo procesą trumpai papasakos Vyras prie grilio:

“Gaminant maistą gamtoje, norisi visiems jį pateikti kartu ir kad visi iškepti ingredientai būtų šilti bei neatšalę. Tam man puikiai pasitarnauja pakeltos pusmenulio formos grotelės, kurios padidina kepsninės kepamą plotą, bei suteikia galimybę kepti skirtinguose karščiuose. Šios pakeltos grotelės tinka abiems mūsų turimiems griliams: stacionariam BGE Medium ir kelioniniams BGE Mini Max. Jos tuo pačiu ir pagreitina maisto gamybos procesą, nes kepdamas mažoje kepsninėje vienu metu galėjau pašildyti krūtinėles, grietai apskurdinti salotas, šoninę, bandeles. Viską iškepti užtrukau tik pusvalandį ir jau galėjome gamtoje mėgautis maistu. “

Martynas prie grilio

Vyras prie grilio: Cezario salotų burgeris

2 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 5 (2 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Martynas prie grilio Kiekis: 6
Kepimo laikas: 30

Kepsninės receptas

Sudėtis

  • Vištienos marinavimui:
  • 2-3 vištienos krūtinėlių (priklausomai nuo dydžio)
  • apie 1 l vandens
  • 2 šaukštų druskos
  • 1 citrinos
  • maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukšto kokybiško alyvuogių aliejaus
  • mėgstamų šviežių prieskoninių žolelių: čiobrelių, peletrūnų, petražolių
  • Burgeriams:
  • 6 "Brioche" burgerių bandelių
  • 1 gūžės romaninių salotų
  • 6 juostelių plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės
  • griežinėliais pjautyto brandinto kietojo sūrio
  • Cezario salotų padažui:
  • 6 ančiūvių filė (aliejuje)
  • 1 skiltelės česnako
  • 2 kiaušinių trynių
  • 2 šaukštų citrinų sulčių
  • 1/4 šaukštelio Dižono garstyčių
  • 3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • 0,5 stiklinės ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį

Eiga

1

Iš vakaro sūrime užmarinuokite vištienos krūtinėles. Vandenyje ištirpinkite druską, įmeskite pjaustytą citriną, stambiai pjaustytas prieskonines žoleles. Vištienos krūtinėles apibarstykite maltais pipiriais ir užmerkite paruoštame sūrime nakčiai. Indą su sūrimu ir vištiena statykite į šaldytuvą.

2

Ryte paruoškite Cezario salotų padažą. Ančiūvius kartu su českakais susmulkinkite kapoklėje arba rankomis peiliu į košelę. Ančiūvių pastą sukrėsite į indą plakimui, ant viršaus įmuškite dviejų kiaušinių trynius, užpilkite citrinų sultis, garstyčias ir plakite, geriausiai blenderiu bei po truputį lėtai pildami alyvuogių aliejų, kol visą supilsite, o padažas taps vientisos konsistencijos. Galiausiai į padažą įmaišykite tarkuotą sūrį, druską ir pipirus. Padažą dėkite į šaldytuvą, kol prireiks. Jį galima pasiruošti prieš parą.

3

Prieš vykdami į iškylą nusiplaukite romanines salotas, supjaustykite kietąjį sūrį, viską susidėkite į patogius transportavimui indelius. Supakuokite likusius recepto ingredientus.

4

Gamtoje užkūrę kepsninę iškepkite vištienos krūtinėlę. Įkaitinkite grilį tiesioginei kaitrai iki 200 laipsnių. Kadangi šį kartą mūsų turimos vištienos krūtinėlės buvo didelės, jas prieš tai lėtai kepėme panaudodami pakeltas pusmėnulio formos BGE groteles ir tik po to apkepėme ant tiesioginės ugnies.

5

Kol krūtinėlės lėtai keps "antrame aukšte" perpjaukite salotų gužę pusiau, apšlakstykite ją alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais bei dėkite kepti ant grotelių tiesioginėje ugnyje. Po kelių minučių kepimo salotas apverskite ant kitos pusės, kepkite, kol lapai gražiai apskrus. Iškepusią salotą padėkite ant lėkštės ir uždenkite folija, kad neatauštų, kol keps vištiena.

6

Baikite kepti vištienos krūtinėlę. Gerai įšilusią krūtinėlę po lėto "antro aukšto" kepimo pakako iškepti ant tiesioginės ugnies per 15 minučių iš abiejų pusių. Per tą laiką vištienos krūtinėlių išorė gerai apskrudo, o jų vidus išliko sultingas. Norėdami geriausio rezultato, naudokite termometrą ir kepkite, kol mėsa pasieks 70-72 laipsnius. Iškepusias krūtinėles palaikykite dar 5 minutes uždengtas folija ir tik tada pjaustykite.

7

Kol vištienos krūtinėlės ilsisi, pačirškinkite ant tiesioginės ugnies šoninės juosteles iš abiejų pusių. Galiausiai apkepkite pusiau perpjautas burgerių bandeles. Jos apskrunda labai greitai, trumpiau nei per minutę.

8

Formuokite Cezario burgerius. Pašildytų bandelių abi puses ištepkite Cezaro salotų padažu. Ant vienos bandelės pusės dėkite pjautytų keptų romaninių salotų ir pačirškintą šoninę, užberkite sūrio, o ant kitos sudėkite pjautytos virštienos krūtinėlės gabaliukus, dar papildomai apšlakstykite padažu ir abi bandelių puseles suvožkite į burgerį. Skanaukite, kol neatšalo!

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Big Green Egg Lietuva.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite