APP/ Mėsa/ Ruduo/ Visi receptai/ Žiema

Vyras prie grilio: ėriena su raugintais kopūstais ir grybais

Kol aš rudenį kepiau sausainius ir ruošiau “Kalėdinių sausainių Advento kalendorių” Vyras prie grilio gamino rimtą maistą! Šiuos raugintus kopūstus su ėrienos šonkauliais ir grybais ruošėmė dar lapkritį, kuris šiemet, kaip niekada, buvo šiltas, o grybai dygo vos ne iki pat gruodžio. Atšalus orams sotus ir šildantis troškinys – pats geidžiamiausias maistas. O rauginti kopūstai, ėriena ir grybai puikus derinys!

Apie receptą Vyras prie grilio:

Šis ruduo buvo tikrai gražus, šiltas ir leidžiamtis mėgautis ilgu gaminimo lauke sezonu. Neįprastai ilgai šį rudenį miškuose augo ir grybai. Mano tėvas, gyvenantis Panevėžio rajone, net lapkričio 14 dieną vaikščiodamas po mišką aptiko tikrą baravykų ratą ir surinko net keliolika, vienas šalia kito augančių, rudagalvių. Dzūkijoje grybų šiemet buvo kiek mažiau, nors grybienei ir troškintiems kopūstams pagardinti tikrai pakako.
Gaminant šį troškinį tenka dažnai pakelti ir vis nuleisti kepsninės dangtį, bei keisti gaminimo temperatūrą. Todėl labai apsidžiaugiau naujuoju savo kepsninės Big Green Egg viršutinio oro srauto reguliatoriumi rEGGulator. Nuolat atidarinėjant kepsninę jis tikslai išlieka nustatytoje padėtyje, ir nenuslenka. Reguliatorius yra pagamintas iš ketaus, o reguliavimo rankena – iš silikono, todėl su juo dirbti patogu bei saugu padidinti arba sumažinti į kepsninės vidų patenkančio oro srautą. Baigus gaminti, reguliatorių galima palikti ant Big Green Egg kepsninės, nes jis sandariai ją uždaro ir viduj esančios anglys užgęsta.
Naujas kepsninės priedas smagus dar ir tuo, jog turi originalų dangtelį, skirtą apsaugai nuo lietaus ir sniego, kuris netrukdo oro srautui cirkuliuoti kepsninėje. Šis dangtis padengtas specialiu, nuo korozijos apsaugančiu sluoksniu, tokiu pat, kaip ir pats reguliatorius. Dabar gaminti lauke lengva ir patogu bet kokiu oru: rudenį ir žiemą, lyjant ar sningant!

Vyras prie grilio: ėriena su raugintais kopūstais ir grybais

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Martynas prie grilio Kiekis: 8 žmonėms
Gaminimo laikas: 2 valandos

Kepsninės receptas

Sudėtis

  • 8 litrų puodui:
  • 1 – 1,2 kg ėrienios šonkaulių
  • 2 kg raugintų kopūstų
  • kelių saujų šviežių, sūdytų, šaldytų arba džiovintų grybų
  • 6 svogūnų
  • apie 0,75 l karšto vandens
  • keliatos kadagių uogų
  • 1 šaukšto kmynų
  • kelių laurų lapų
  • 1 šaukšto rudojo cukraus
  • maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį
  • saulėgrąžų aliejaus kepti
  • Pateikti:
  • grietinės
  • kapotų petražolių

Eiga

1

Paruoškime mėsą. Ėrienos šonkaulius supjaustau po 2-3 priklausomai, nuo jų dydžio. Mėsos gabalus gausiai pabarstau pipirais ir druska, apibarstau kmynais.

2

Paruoškime grybus. Aš naudojau šviežius rudeninius miško grybus, todėl prieš tai juos apviriau. Jei naudojate sūdytus grybus, juos perplaukite po tekančiu vandeniu. Jei rinksitės šaldytus grybus, juos atšildykite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. O jei džiovintus - iš anksto užpilkite karštu vandeniu ir palikite nors kelioms valandoms išbrinkti.

3

Įkaitinkime kepsninę iki 200 laipsnių karščio. Ant tiesioginės ugnies stačiau 8 litrų talpos ketaus puodą, kurį įkaitinau kartu su aliejumi per 5 minutes.

4

Pirma puode apkepkime mėsą. Mėsos gabalus apkepiau įkaitintame puode vis vartydamas. Apkepusius mėsos gabalus iš puodo išėmiau. Tame pat puode ant atlikusių riebalų apkepinau pjaustytus svogūnus, kol jie tapo permatomi. Į puodą su svogūnais sudėjau apvirtus grybus ir pakepiau dar 10 minučių. Tada sukrėčiau raugintus kopūstus, juos gerai išmaišiau su svogūnais, grybais, įmečiau lauro lapų ir kadagių uogų, bėriau druskos, cukraus ir maltų pipirų. Apkepiau maišydamas apie 10 minučių. Tada kopūstus užpyliau vandeniu, ant viršaus sudėjau apkeptą mėsą, taip kad šonkauliai būtų pilnai panirę ir troškintųsi kartu su kopūstais.

5

Puodą įkaitiname uždengę dangtį. Tada sumažinu temperatūrą iki 140-150 laipsnių ir troškinu apie 40 -50 minučių, kol kopūstai suminkštėja, mėsa pilnai išsitroškina ir pradeda kristi nuo kaulų. Tada puodą nukeliu nuo ugnies ir palieku 30 minučių atvėsti. Pateikiu su grietine ir smulkintomis petražolėmis.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su BIG GREEN EGG LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite