APP/ Pavasaris/ Pusryčiai/ Užkandžiai/ Visi receptai/ Žiema

Žaliasis sumuštinis su daigintiniais

Jeigu ant palangės turite pasidaiginę pipirnių ir garstyčių, tai šį sveiką ir skanų pavasarinį sumuštinį pasigaminsite labai greitai.

Nors pavasaris, bet už lango dar jo nesijaučia. Laukiu tikro pavasario ir žalumos bei skaisčios saulės. O kad jau laukti liko nebeilgai, man primena vis garsėjantys rytiniai paukščių čiulbesiai, švieži svogūnų laiškai ant palangės ir žali daigeliai daigykloje. Ant vienos iš palangių visą kovą pūpso keli sužėlę svogūnai, o daigykloje galveles kelia pipirnės, lapiniai ridikėliai, garstyčios…

Sumuštinius galima suvožti arba valgyti po vieną. Tai puiki pavasarinė užkanda. Šį receptą ruošiau pavasariniam žurnalui oC.

Žaliasis sumuštinis su daigintiniais

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 2
Gaminimo laikas: 15 min.

Kasdieniai pusryčiai

Sudėtis

  • 4 riekelės čiabatos duonos
  • 1 skiltelės česnako
  • 100 g fetos tipo sūrio
  • 1 šaukšto graikiško jogurto
  • daigintų garstyčių
  • džiovintų, aliejuje marinuotų pomidorų
  • pipirnių daigelių
  • maltų juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus

Eiga

1

Duonos riekeles apšlaksčiau aliejumi ir paskrudinau grilio keptuvėje (jei jos neturite, tiks ir orkaitė).

2

Kai duona kiek praaušo įtryniau ją česnako skiltele.

3

Fetos sūrį sutryniau šakute ir sumaišiau su kapotais garstyčių daigeliais, jogurtu.

4

Ant duonos tepiau sūrį, dėjau džiovintų ir aliejuje marinuotų pomidorų, ant viršaus barsčiau pipirnių daigų.

Gali patikti

12 komentarų

  • Atsakyti
    Jura
    2012-03-29 at 3:16 pm

    tikrai mano “tipo” sumustinis. Daigintuva ir as isigijau (toki keturiu aukstu) tik man reikia ji pakalibruoti, nes seklos dygsta labai skirtingais tempais 🙂 na ir as dar tokia issiblaskele ir pamirstu reguliariai palaistyt. kokios tau seklos skaniausios?

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-03-29 at 3:34 pm

      Jūrate, mano daigintuvas irgi keturių aukštų, tai jame dažniausiai daiginu pipirnes, garstyčias, ridikėlius, jie mano mėgstamiausi. Esu daiginusi liucerną, raudongūžius kopūstus. Iš sėklų tai mėgstu saulėgrąžas, kviečius ir rugius padaiginti. Dabar daiginu rukolą (Jurga patarė), bet ne daigykloje, o ant drėgnos vatos. Rytais ir vakarais aš su visa daigykla keliauju prie virtuvės kiauklės ir atskirai kiekvieną aukštą praskalauju. Esu ir aš kelis kart pamiršusi tą ritualą, bet daigykla vėliau ant palangės akis “bado” 🙂 Sėkmės tau daiginant 🙂

  • Atsakyti
    Jolita
    2012-03-29 at 3:47 pm

    o jetau kaip norėčiau tų pipirnių! Kaip gražiai atrodo ir kokios jos skanios, gaila, kad niekur pas mus jų sėklų nesimato.

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-03-30 at 3:31 pm

      Tai, Jolita, tau reikia pipirnių sėklų iš Lietuvos parsisiusti 🙂 Duok žinią, galėsiu persiusti.

  • Atsakyti
    Jurga
    2012-03-30 at 6:09 am

    Aš šiemet visai sveiką protą praradau dėl tų daigintų sėklų 😀 Kopūstai man kažkodėl nesudygo 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-03-30 at 3:33 pm

      Jurga, tas daiginimas tikrai užkabina, kai matai, kad tavo akyse sėklos sudygsta, sužaliuoja ir valgyti jas smagiau 🙂 Kopūstai ir man vieną kart nesugydo, čia gal nuo sėklų partijos priklauso.

  • Atsakyti
    Laura
    2012-03-30 at 12:12 pm

    Šiandien darbe paragavau daigintos saulėgrąžos…tiesiog saulėgrąžos skonio koncentratas! Užkibsiu turbūt ir aš ant daigintų sėklų kabliuko 😉

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-03-30 at 3:34 pm

      Užkibk, Laura, tikrai verta 🙂

  • Atsakyti
    oge
    2012-04-04 at 8:28 pm

    Rennie, o kokia pas jus daigykla? Gal kokia nuoroda galima? Nieko nesu daiginusi, bet jau kuris laikas galvoju pradet, bet kaip ir kiekviename “darbe”, man pirmiausia norisi tureti tam skirtus irankius ir iranga. Ar jus patenkinta savo daigykla? Nes pasirinkimas tai toks nuo elementariausiu indeliu iki “fabriku” su automatiniu seklu perplovimu ir t.t.

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-04-04 at 8:36 pm

      Mano daigykla paprasčiausia 4 aukštų, pernai pirkau Senukuose už tikrai padorią kainą, nežinau, gal ir šiemet ten jų yra. Joje gerai dygsta sėklos neišskiriančios gleivių ir ne visai mažos sėklos. Pipirnes ir rukola vis gi geriausiai daiginti ne daigykloje, o indelyje ant vatos. Aišku, daiginant kviečius, rugius, pupeles ši gaigykla nepakeičiama. Linkiu sėkmės daiginimuose!

  • Atsakyti
    Rasa
    2015-02-03 at 3:25 pm

    Sveiki, puslapis senokas, bet gal atsakys kas 😉
    Noriu pasiteirauti – ar tik daigelius valgote? Aš daiginu paverstame stiklainyje, be žemių, tai, vos sudygsta (2-5 mm) ir kapoju viską, t.y. sėklytę su uodegyte 😉

  • Komentuokite