APP/ Daržovės/ Ruduo/ Sriubos/ Visi receptai/ Žiema

Burokėlių-obuolių sriuba su traškiomis bulvytėmis

Burokėliai ir obuoliai – klasikinis saldžiarūgštis duetas, o jų sriuba nuostabiai šildanti ir skani, na o traškios bulvytės sriubai suteikia dar daugiau sotumo ir žavingo šarmo.

Sriubą pateikiau tradiciškai su grietine, puošiau šviežiomis čiobrelio šakelėmis, prie sriubos labai tiko traškios bulvių skiltelės, suvyniotos kepimo popieriuje ir įstatytos į stiklinę.

Burokėlių-obuolių sriuba su traškiomis bulvytėmis

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 45 min.

Sudėtis

  • Sriubai:
  • 2 burokėlių
  • 2 obuolių
  • 2 svogūnų
  • 1 l daržovių sultinio
  • cukraus, druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • čiobrelių džiovintų ir šviežių
  • Traškioms bulvytėms:
  • 10 bulvių
  • 2 šaukštų aliejaus
  • druskos, maltų pipirų, rozmarino (šviežio arba džiovinto)

Eiga

1

Burokėlius ir svogūnus nulupau ir supjausčiau kubeliais.

2

Sriubos puode pirmiausiai pakepiau svogūnus, kai jie apkepė sudėjau burokėlius. Uždengiau dangtį ir leidau daržovėms trumpai troškintis ant žemos ugnies.

3

Per tą laiką nulupau obuolius, išėmiau jų sėklas ir supjausčiau. Į puodą sudėjau pjaustytus obuolius ir pakepiau juos kelias minutes su burokėliais ir svogūnais. Apkepusias daržoves skaninau cukrumi, druska, pipirais ir supyliau sultinį. Daržoves sultinyje viriau apie pusvalandį, kol burokėliai visiškai suminkštėjo.

4

Kol daržovės virė nusiskutau bulves, supjausčiau jas skiltelėmis ir apvoliojau aliejuje bei prieskoniuose. Bulves kepiau skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, apie pusvalandį, 200 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apskrudo.

5

Išvirusias daržoves su sultiniu sutryniau elektriniu smulkintuvu iki kreminės masės (jei sriuba gavosi per tiršta, galite dar papildomai įpilti sultinio). Trintą sriubą gardinau čiobreliais, dar kartą užviriau, uždengiau dangčiu ir leidau nusistovėti kokias penkias minutes.

6

Sriubą pilsčiau į lėkštes, o šalia pateikiau traškių bulvyčių, susuktų į kepimo popierių.

Užrašai

P.S.  Kepimo popieriuje pateikti bulvytes ne tik gražu ir originalu, bet ir naudinga, nes jis sugeria riebalų perteklių.

 

 

Gali patikti

11 Comments

  • Atsakyti
    Vilma
    2012-01-02 at 4:33 pm

    Labai apetitiškos foto 😉

  • Atsakyti
    Rennie
    2012-01-02 at 7:36 pm

    Dėkui,Vilma, su Naujaisiais Tave!

  • Atsakyti
    Egle
    2012-01-03 at 5:06 am

    Burokėliū sriuba – mano viena mylimiausių. Ypatingai – trinta. Dar skanu su apelsinais, bet būtinai reiks pabandyti ir su obuoliais.

    Skanių atradimų Naujaisiais!

  • Atsakyti
    Rennie
    2012-01-03 at 8:03 am

    Dėkui, Egle, už palinkėjimus:) Burokėliai ir apelsinai, man skanus atradimas salotose. Gražių Tau metų!

  • Atsakyti
    Maisto Diletante
    2012-01-03 at 2:41 pm

    Su Naujais, nenustok stebinti 🙂 kaip ir su šiuo receptu 🙂

  • Atsakyti
    Mindaugas
    2012-01-03 at 7:39 pm

    Renata, įdomus derinys, reikės kada išbandyti 🙂 Gražios foto (greitai tobulėi 😉 )

  • Atsakyti
    Rennie
    2012-01-04 at 10:11 am

    Maisto Diletante, dėkui, Tave irgi su Naujaisiais!
    Mindaugai, pabandyk, skanu. Su Naujaisiais Metais!

  • Atsakyti
    Rūta
    2012-01-05 at 2:48 pm

    Gražios fotografijos, Rennie!

  • Atsakyti
    Rennie
    2012-01-09 at 10:05 am

    Rūta, dėkui 🙂

  • Atsakyti
    Vika
    2013-02-19 at 6:46 pm

    sriubytė labai labai, tik aš dar pomidoro dėjau ir galiuka likusi nuo paprikos, o sotumui mėsos kukuliukai 🙂 kadangi obuoliukai buvo labaiu saldūs nei rūgštūs tai lašelį obuolių acto įvarvinau, tobuli ppietūs gavos 😀 Ačiū tau už puikas idėjas, kurias galima pristaikyti visur ir visada 🙂

  • Atsakyti
    Audraaudre
    2014-11-11 at 6:59 pm

    Sveiki, ar bulvytes sūdote pries kepdama? Juk nuo druskos sukrinta…??
    Ačiū

  • Komentuokite