APP/ Ruduo/ Sriubos/ Vasara/ Visi receptai

Dzūkiška voveraičių sriuba

Be šios sriubos niekaip neįsivaizduoju savo vasaros. Tik pavadinimas jai labiau lepeškų arba voveruškų sriuba priliptų. Ji paprasta, kaip atlapaširdžiai dzūkeliai ir nepaprasta, kaip Dzūkijos gamta, o jos skonis toks pažįstamas ir savas. Kas gi lietingą vasaros dieną galėtų būti geriau už šiltą sriubą su jaunomis morkomis ir bulvėmis bei šviežiomis, ką tik miške rinktomis, voveraitėmis? Geriau būtų, jei šią sriubą man, kaip ir vaikystėje, išvirtų močiutė, jos lepeškų sriuba man visad išliks pati skaniausia…

Dzūkiška voveraičių sriuba

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 6 lėkštės
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 0,5 l šviežių voveraičių
  • 4 šaukštų kvietinių kruopų
  • 2 l daržovių sultinio
  • pundelio šviežių morkų
  • kelių šviežių svogūnų galvučių
  • 2-3 šviežių bulvių
  • kelių lauro lapelių ir juodųjų pipirų žirnelių
  •  pjaustytų krapų ir petražolių
  • druskos pagal skonį
  • kelių šaukštų sviesto kepti

Eiga

1

Voveraites perrinkau ir nuploviau. Morkas ir bulves nuploviau su kempine (jų skusti juk dar nereikia) ir susmulkinau. Svogūną smulkiai supjausčiau. Kvietines kruopas perploviau rėtyje.

2

Puode išlydžiau sviestą ir jame apkepiau svogūnus, tada subėriau morkas, kai jos lengvai apkepė subėriau voveraites. Kai daržovės su grybais lengvai, kelias minutes, pasitroškino, supyliau sultinį.

3

Sultiniui užvirus sudėjau pjaustytas bulves ir kvietines kruopas bei sausus prieskonius. Sriuba išvirė per kokias 20 minučių.

4

Išvirusią sriubą gardinau šviežiomis kapotomis žolelėmis ir palikau dešimčiai minučių „pailsėti“.

5

Prie šios sriubos labiausiai tinka riebios grietinės šaukštas ir juodos duonos riekė,

6

tiesiog jaukiai skani ir vaikyste kvepianti voveraičių sriuba.

Gali patikti

8 Comments

  • Atsakyti
    Rūta
    2012-07-19 at 8:20 am

    Kokia sriuba! Net liūdesys atsliūkino ir prisėdo šalia, kad tų mažų laukinių voveraičių pas mus nėra… mano tėvų tėviškėse (Aukštaitijoje) tai panašią sriubą verda iš įvairių grybų ir be kruopų. Bet visuomet su šviežiom bulvytėm ir morkom, ir krapais 😉

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-19 at 8:49 am

      Rūta, neliūdėk 🙂 O tos kvietinės kruopos sriubą kiek sutirština, bet be šviežių morkyčių ir bulvyčių jos tikrai neįsivaizduoju 🙂

  • Atsakyti
    Aušra
    2012-07-19 at 10:10 am

    Pastarieji įrašai be galo jaukūs, gardūs ir vasariški, kad ir kokia neįprastai vėsi ta vasara bebūtų 🙂 Vis ketinu ir aš iš voveraičių sriubą virti…

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-19 at 10:50 am

      Aušra, malonu girdėti 🙂 mano kompe susikaupė visa šūsnis nuotraukų, tai supratau, kad ilgiau laikyti jų paslepusi nebegaliu, tai ir barškinu klavišais naktimis 🙂

  • Atsakyti
    eglė
    2013-07-12 at 5:51 pm

    Tiesiog gurkštelėjimas vasaros gyvasties. Nuostabi sriubytė, be galo skani ir dar labai estetiškai ir patrauakliai atrodanti, tiesiog norisi mėgautis. Dėkui skoningai autoriai

  • Atsakyti
    Miglė
    2013-07-23 at 9:55 am

    labai skani sriubytė 🙂

  • Atsakyti
    Asta
    2013-07-30 at 1:27 pm

    SUPER SRIUBA :), Aciu uz recepta 🙂

  • Atsakyti
    ingrida
    2017-08-11 at 5:53 pm

    Kazkas nerealaus!!! Labai labai skani sriubyte!!!!

  • Komentuokite