4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Dzūkiška voveraičių sriuba

Dzūkiška voveraičių sriuba
Receptas įkeltas: 2012 Vasara
Recepto šaltinis: Sezoninė Virtuvė

6 lėkštės

30 min

  • 0,5 l šviežių voveraičių
  • 4 šaukštų kvietinių kruopų
  • 2 l daržovių sultinio
  • pundelio šviežių morkų
  • kelių šviežių svogūnų galvučių
  • 2-3 šviežių bulvių
  • kelių lauro lapelių ir juodųjų pipirų žirnelių
  •  pjaustytų krapų ir petražolių
  • druskos pagal skonį
  • kelių šaukštų sviesto kepti
Be šios sriubos niekaip neįsivaizduoju savo vasaros. Tik pavadinimas jai labiau lepeškų arba voveruškų sriuba priliptų. Ji paprasta, kaip atlapaširdžiai dzūkeliai ir nepaprasta, kaip Dzūkijos gamta, o jos skonis toks pažįstamas ir savas. Kas gi lietingą vasaros dieną galėtų būti geriau už šiltą sriubą su jaunomis morkomis ir bulvėmis bei šviežiomis, ką tik miške rinktomis, voveraitėmis? Geriau būtų, jei šią sriubą man, kaip ir vaikystėje, išvirtų močiutė, jos lepeškų sriuba man visad išliks pati skaniausia…
Recipe of the week

Voveraites perrinkau ir nuploviau. Morkas ir bulves nuploviau su kempine (jų skusti juk dar nereikia) ir susmulkinau. Svogūną smulkiai supjausčiau. Kvietines kruopas perploviau rėtyje.

Puode išlydžiau sviestą ir jame apkepiau svogūnus, tada subėriau morkas, kai jos lengvai apkepė subėriau voveraites. Kai daržovės su grybais lengvai, kelias minutes, pasitroškino, supyliau sultinį.

Sultiniui užvirus sudėjau pjaustytas bulves ir kvietines kruopas bei sausus prieskonius. Sriuba išvirė per kokias 20 minučių.

Išvirusią sriubą gardinau šviežiomis kapotomis žolelėmis ir palikau dešimčiai minučių „pailsėti“.

Prie šios sriubos labiausiai tinka riebios grietinės šaukštas ir juodos duonos riekė,
tiesiog jaukiai skani ir vaikyste kvepianti voveraičių sriuba.

Skanios sriubos!

Recipe of the week

Komentarai

  1. Kokia sriuba! Net liūdesys atsliūkino ir prisėdo šalia, kad tų mažų laukinių voveraičių pas mus nėra… mano tėvų tėviškėse (Aukštaitijoje) tai panašią sriubą verda iš įvairių grybų ir be kruopų. Bet visuomet su šviežiom bulvytėm ir morkom, ir krapais 😉

  2. Pastarieji įrašai be galo jaukūs, gardūs ir vasariški, kad ir kokia neįprastai vėsi ta vasara bebūtų :) Vis ketinu ir aš iš voveraičių sriubą virti…

    • Aušra, malonu girdėti :) mano kompe susikaupė visa šūsnis nuotraukų, tai supratau, kad ilgiau laikyti jų paslepusi nebegaliu, tai ir barškinu klavišais naktimis :)

  3. Tiesiog gurkštelėjimas vasaros gyvasties. Nuostabi sriubytė, be galo skani ir dar labai estetiškai ir patrauakliai atrodanti, tiesiog norisi mėgautis. Dėkui skoningai autoriai

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės