APP/ Daržovės/ Vasara/ Visi receptai

Rugpjūčio sezono „Minestronė“

Sriuba Minestrone kilusi iš Italijos. Tai tiršta sezoninių daržovių sriuba, kuri kartais dėl savo tirštumo labiau panaši į troškinį, nei į sriubą. Kiek domėjausi, tikslaus minestronės recepto neturi net italai, nes ji kinta pagal sezoną ir joje dažniausiai panaudojamos vis skirtingos sezoninės daržovės. Šią sriubą dažniausiai verdu vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje, kai daržovių sezonas pats turtingiausias. Tada į mano mėgstamiausią Fiskars sriubos puodą keliauja ne tik svogūnai su česnakais, bet iš švieži pomidorai, paprikos, šparaginės pupelės, jaunos cukijos ir lapinių kopūstų lapai. Man pačiai smagu stebėti, kaip ši sriuba mano virtuvėje kinta pagal sezoną: kai nelieka šviežių pomidorų ją verdu su konservuotais, vietoj cukinijų naudoju moliūgus, vietoj šparaginių pupelių – džiovintas pupas, šaltuoju sezonu panaudoju daugiau šakninių daržovių: morkų, bulvių, salierų. Šią sriubą visada gardinu bazilikų pestu ir tarkuotu kietuoju sūriu. Ją labai mėgsta mano dukra, todėl verdu gana dažnai. Vasaros pabaigos ir rudens pradžios sriubai naudoju savo pačios užaugintus itališkos rūšies lapinius kopūstus Cavolo nero, bet jų neturint puikiai tinka kalė kopūstai, špinatai ar lapiniai burokėliai. Kokiu sezono metu bevirčiau šią sriubą, stengiuosi kad joje visada būtų kokių nors ankštinių daržovių, lapinių žalumynų ir būtinai daug pomidorų. Tradiciniuose itališkuose receptuose minestronė dažnai tirštinama smulkiais makaronais, ryžiais, perlinėmis, speltų kruopomis ar bulvėmis, bet aš jų dažniausiai išvengiu dėdama daugiau ankštinių daržovių. Sriubą verdu be mėsos, naudoju daržovių sultinį, ji puikiai tinka vegetariškai vakarienei. Kažkada esu prasitarusi, kad daržovių sriuba man – pati geriausia vakarienė, tai šį receptą priskiriu lengvų vakarienių kategorijai. 

Rugpjūčio sezono "Minestronė"

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
By Renata Kiekis: 6 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Vegetariškas receptas

Sudėtis

  • 2 svogūnų
  • 1 česnako galvutės
  • 0,5 kg pomidorų
  • 1 paprikos
  • 300 g šviežių šparaginių pupelių
  • 1 nedidelės jaunos cukinijos
  • 1 l daržovių sultinio
  • puokštės lapinių "Cavolo nero" kopūstų
  • puokštės petražolių
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus kepti
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Patiekti:
  • bazilikų pesto padažo
  • tarkuoto kietojo sūrio
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus

Eiga

1

Svogūnus ir česnaką nulupkite bei smulkiai supjaustykite. Pomidorų odelę kiek įpjaukite, užpilkite juos karštu vandeniu, kad galėtumėte lengvai nulupti nuo jų odelę. Iš paprikos pašalinkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis.

2

Puode ant alyvuogių aliejaus pakepinkite svogūnus su česnakais, tada suberkite paprikas, kai apkeps suberkite pjaustytus nuluptus pomidorus ir kiek patroškinkite. Tada supilkite sultinį ir užvirkite.

3

Šparagines pupeles nuplaukite, nupjaustykite jų galiukus ir kiekvieną perpjaukite pusiau. Cukiniją supjaustykite, jei sėklos jau didelės, jas pašalinkite. Į verdamą sriubą suberkite pupeles ir cukinijas, virkite dar 5 minutes.

4

Galiausiai nuplaukite ir supjaustykite lapinius kopūstus, juos suberkite į puodą ir pavirkite dar 5 minutes. Tada suberkite pjaustytas petražoles, puodą nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite 5-10 minučių pabręsti.

5

Sriubą pateikite įmaišydami bazilikų pesto, apšlakstydami kokybišku alyvuogių aliejumi ir apibarstydami tarkuotu kietuoju sūriu.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FISKARS LIETUVA


 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite