APP/ Kepiniai/ Visi receptai

Sicilietiški sausainiai su sezamais

Biscotti Regina, yra tradiciniai sicilietiški sausainiai, labai paprasti su daug daug sezamo…

Šie sausainiai trapūs ir gausiai aplipę sezamų sėklomis sausainiai. Sausainių receptą kažkada parsivežiau iš saulėtos Sicilijos. Kadangi jų nespėjau paragauti Sicilijoje, tai nusprendžiau išsikepti namuose.

Sicilietiški sausainiai su sezamais

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 10 min. gaminimas + tešlos šaldymas, 20 min. kepimas

Sudėtis

  • 200 g. sviesto
  • 100 g. cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 300 g. miltų
  • 100 g. sezamo sėklų
  • žiupsnelio druskos

Eiga

1

Minkštą sviestą išsukau virtuviniu kombainu su cukrumi ir kiaušiniu, pridėjau miltų bei druskos, viską gerai išmaišiau. Tešlos kamuoliuką susukau į plėvelę ir pusvalandžiui palikau šaldytuve.

2

Iš pašalusios tešlos formavau 2 cm tešlos pirštelius . Paruoštus sausainius gausiai apvoliojau sezamo sėklose ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.

Užrašai

P.S. Tai greitai bei paprastai pagaminami trapūs sezaminiai sausainiai, tinkantys ir prie vyno, ir prie arbatos.

Gali patikti

12 Comments

  • Atsakyti
    Mademoiselle
    2011-03-30 at 10:18 am

    Oooo, ką aš matau!? „street food“ – knygą, kurios kažkada siaubingai norėjau (turbūt ir dar vis noriu… :)))

    o sausainukai be galo mieli 😉 jaukūs, kokią ir įsivaizduoju Siciliją…

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-03-30 at 3:44 pm

    Taip,Mademoiselle, man irgi ši knyga patiko ir tebepatinka. Ačiū, už komplimentus sausainiams.

  • Atsakyti
    Reda
    2011-03-30 at 4:21 pm

    Skaniai atrodo sausainėliai:)

  • Atsakyti
    Asta
    2011-03-30 at 4:42 pm

    Oooo, žinau, kas už tokius gausiai sezaminius sausainius mane ant rankų nešiotų :)) Reik įtraukti sąrašan 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-03-30 at 6:28 pm

    Reda, Asta, ačiū, man irgi jie labai patiko.

  • Atsakyti
    Vika
    2011-03-31 at 12:29 pm

    tobuli sausainukai, bėja ryto nesulaukė, o taip būtų tikę prie kavutės 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-04-01 at 8:13 am

    Kitą kart daugiau užnešiu:) Ačiū.

  • Atsakyti
    Neringa
    2011-04-01 at 9:23 am

    kokie grazuoliukai, ir dar patera kokia daili!

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-04-01 at 3:46 pm

    Ačiū, Neringa🙂

  • Atsakyti
    Sparnuotis
    2011-04-08 at 8:49 am

    Gundantys sausainiukai, mėginsiu triaukšti juos šį savaitgalį, o dar tas sicileitiškas-sezamietiškas skambesys…:)

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-04-11 at 9:07 am

    Sparnuoti,tikiuosi tau patiks!

  • Atsakyti
    Kamilė
    2015-05-15 at 12:00 pm

    Labai puikus receptas. Skonis dar puikesnis. Gaminsiu dar ne vieną kartą. Ačiū!

  • Komentuokite