4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Šokoladinis tortas su avokadais

Šokoladinis tortas su avokadais
Receptas įkeltas: 2016 Pavasaris
Recepto šaltinis: Knyga

Be glitimo, Be laktozės

24 cm skersmens torto formai

60 min. ir šaldymas

Torto pagrindui:
  • 6 kiaušinių
  • 1 stiklinės rudojo cukraus
  • 6 šaukštų tamsios kakavos
  • 1 stiklinės ryžių miltų
  • 1 apelsino sulčių pagrindams sulieti
  • Kremui:
  • 200 g juodojo šokolado
  • 0,5 stiklinės kokosų pieno
  • 2 sunokusių avokadų
  • 2 šaukštelių apelsinų žievelių cukatų
  • Glajui:
  • 100 g juodojo šokolado
  • 6 šaukštų kokosų pieno 
  • mačos (japoniškos žaliosios arbatos) papuošti

Velykos ir šokoladas – neišskiriama pora! Velykų neįsivaizduoju be šokoladinių kiaušinių, šokoladinių zuikių ir šokoladinių tortų. Kadangi mėgstu išbandyti ką nors naujo, kiekvienais metais kepu vis kitokį šokoladinį tortą.

Šiemet velykinis tortas bus tikrai kitoks, bet būtinai – skanus! Kepdama biskvitą vietoj įprastų kvietinių miltų naudojau ryžių miltus, o į šokoladinį torto kremą vietoj plaktos grietinėlės įmaišiau trintų avokadų. Nepatikėsite, kokio gerumo tai tortas! Nors jis šokoladinis, bet visai ne per saldus ir netgi gaivus. Šis receptas iš naujausios mano knygos „Gero maisto dienoraštis. Pavasaris“.  Joje Velykoms paskyriau visą puokštę sveikesnių velykinių receptų nuo baltos mišrainės be majonezo ir netikro kalakutienos zuikio iki pyragų ir tortų su prierašu „be glitimo“, „be laktozės“. Šis tortas būtent toks!
Margų ir saulėtų Velykų!

Recipe of the week

Torto kepimo formos dugne patieskite kepimo popierių, o jos šonus ištepkite sviestu. Iš nurodytų torto pagrindui skirtų produktų reikės iškepti du papločius, todėl kiekius dalinkite iš dviejų. Gamindami vieną torto pagrindą sumaišykite pusę stiklinės ryžių miltų su 3 šaukštais kakavos. Tris kiaušinius labai gerai, t. y. iki baltumo, išplakite su puse stiklinės cukraus. Į išplaktus kiaušinius iš lėto įmaišykite ryžių miltų ir kakavos mišinį. Paruoštą tešlą įpilkite į kepimo formą ir pašaukite į įkaitintą iki 170 °C orkaitę 25 minutėms. Kai iškeps, pirmąjį torto paplotį perkelkite vėsti ant grotelių, o iš likusių produktų lygiai taip pat iškepkite dar vieną biskvitą. Jį irgi palikite, kad pravėstų.

Kol kepa antrasis biskvitas, paruoškite šokoladinį kremą. Šokoladą sulaužykite ir suberkite į puodą, ten pat įpilkite ir kokosų pieną. Šokoladą maišydami ištirpinkite ant mažos ugnies, kol suskystės ir virs vientisa mase. Avokadus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Šaukštu išskobkite ir į trintuvą įdėkite minkštimą, ten pat įpilkite ir lydytą šokoladą. Avokadus su šokoladu sutrinkite į vientisą šokoladinį kremą. Į jį įmaišykite apelsinų žievelių cukatas. Kremą galite dėti į šaldytuvą, kad kiek sustingtų.

Formuokite tortą. Į torto formą guldykite vieną biskvito lakštą, jį suliekite pusės apelsino sultimis ir aptepkite paruoštu šokoladiniu avokadų kremu. Ant viršaus uždėkite antrą torto biskvitą ir jo viršų suliekite likusiomis apelsino sultimis.

Glajui skirtą šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje kartu su keliais šaukštais kokosų pieno. Torto viršų apliekite lydytu šokoladu ir nakčiai įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų ir subręstų. Prieš nešdami į stalą tortą per sietelį apibarstykite mača.

Recipe of the week Recipe of the week

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės