APP/ Daržovės/ Pavasaris/ Salotos/ Visi receptai

Šviežios topinambų, juodųjų ridikų ir kaliaropių salotos

Šios salotos tai tikra vitaminų bomba ir dar 100 % iš vietinių daržovių. Ankstyvą pavasarį, taip pat ir žiemą jos labai tinka prie lengvų užkandžių ar keptos mėsos. Juodųjų ridikų ir vietinių kaliaropių dar radau pirkti turguje praeitą savaitgalį, nors daržovės jau nėra šviežios, bet jei buvo gerai laikomos, tai bus tikrai skanios. O topinambams dabar pats laikas, nutirpus sniegui, juos bus galima ir vėl šviežiai kasti.

Šiemet pavasaris kaip reikiant užsitęsė. Pernai tokiu metu, jau pilnu tempu iš beržų sulą ėmėme ir švieži dilgėlių lapeliai jau buvo pradėję kaltis. Dabar šviežių vitaminų dar reiks kiek palaukti, bet, tikiuosi, kad jau nebeilgai. Kaip daiginu įvairias sėklas ir sėklytes, tinkamas ir šioms salotoms, galite skaityti čia

Šviežios topinambų, juodųjų ridikų ir kaliaropių salotos

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 15 min.

Sudėtis

  • 1 juodojo ridiko
  • 1 kaliaropės
  • 0,5 kg topinambų
  • 3 šaukštų saulėgrąžų
  • daigintų saulėgrąžų ir pipirnių daigų
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • 3 šaukštų šaltai spausto rapsų ar kito mėgstamo aliejaus
  • 1 šaukštelio medaus
  • druskos, maltų juodųjų pipirų, pagal skonį

Eiga

1

Ridiką ir kaliaropę nulupau ir supjausčiau daržovių pjaustykle mandolina, vidutinio storio šiaudeliais. Topinambus gerai nuploviau ir nuskutau daržovių skustuku ir taip pat supjausčiau.

2

Sausoje keptuvėje pakepinau saulėgrąžas, palikau jas vėsti.

3

Iš šaltai spausto rapsų aliejaus, citrinų sulčių ir medaus su prieskoniais išplakiau padažą. Juo apipyliau pjaustytas daržoves, įmaišiau daigintų saulėgrąžų ir pipirnių, o viršų apibarsčiau kepintomis saulėgrąžomis. Valgėme iš karto.

Gali patikti

3 Comments

  • Atsakyti
    Virginija
    2013-04-08 at 11:44 am

    Kaip tik turiu topinambų, kaliaropę ir ridiką. Bet mano ridikas ne juodas,o baltasis. Kažin tiktų ji čia? Gal nepagadins skonio. Man rodos baltas netgi švelnesnis už juodąjį?
    Tik va su daigeliais ne kas….nebeturiu….. teks apsieiti be jų 🙁

  • Atsakyti
    Rennie
    2013-04-08 at 12:05 pm

    Virginija, aišku, juodąjį ridiką drąsiai keiskite baltuoju ir skonis bus švelnesnis. Vietoj daigelių galite panaudoti ir šviežius svogūnų laiškus 🙂 Skanaus!

  • Atsakyti
    Jurate
    2014-03-14 at 1:20 pm

    Tikrai nuostabiai skanios salotytes!Didelis DEKUI uz receptuka:)))

  • Komentuokite