APP/ Desertai/ Vasara/ Visi receptai

Vanilinis braškių tortas su kefyru

Šis braškių tortas iš mano vaikystės. Jis paprastas kaip 2×2 ir skanus, kaip pati vasara. Galima sakyti, kad jis pagamintas iš pačių braškių, nes tortui sunaudojau daugiau nei vieną kilogramą uogų.

Jau tradiciškai savo dukros gimtadieniui birželio viduryje kepu tortą su braškėmis, šis buvo aštuntasis mano greitai augančios, bet vis dar mažosios, gimtadienio tortas.

Vanilinis braškių tortas su kefyru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
Kiekis: 26 cm formai
Gaminimo laikas: 30 min. gaminimas + šaldymas

Sudėtis

  • 1 l kefyro
  • 250 ml riebios grietinės
  • 1 stiklinės cukraus
  • 0,5 kg „Kuršėnų“ vyniotinio
  • 1 kg braškių + torto papuošimui
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • pusės citrinos sulčių
  • 2 pakelių želatinos, skirtos sustingdyti 2 l skysčio
  • 250 ml vandens, želatinos brinkinimui

Eiga

1

Pirmiausiai braškes nuploviau, nuskabiau kotelius ir gerai nuvarvinau.

2

Du želatinos pakelius, užpyliau vandeniu, kad išbrinktų. Želatinos šiame torte naudoju daugiau, kad gerai sustingtų ir jame esančios uogos.

3

Torto formoje ant dugno sudėliojau riekelėmis pjaustytą „Kuršėnų“ vyniotinį. Ant vyniotinio pagrindo subėriau švarias braškes.

4

Iš kefyro, grietinės, paprasto ir vanilinio cukraus, citrinos sulčių suplakiau kremą. Į jį supyliau išbrinkusią ir pašildytą vandens vonelėje želatiną. Kremą gerai išmaišiau ir užpyliau ant braškių.

5

Paruoštą tortą stačiau į šaldytuvą, kad sustingtų, geriausiai per naktį. Sustingusį tortą puošiau pjaustytomis braškėmis ir šviežiais mėtų lapeliais.

Gali patikti

34 Comments

  • Atsakyti
    vikte
    2013-07-03 at 12:50 pm

    O kas per kursenu vyniotinis ir kur jo pirkt?ir ar yra jam pakaitalas?

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-07-03 at 6:27 pm

      Kuršėnų vyniotinio yra pirkti kiekviename Maximos ar Iki konditerijos skyriuje, tai toks vyniotinis su varškės ir sviesto įdaru.

  • Atsakyti
    vitalija
    2013-07-03 at 1:39 pm

    Sveiki, kaip suprantu kursenu vyniotinis yra pagrindui o galima butu vietoj kursenu vyniotynio naudoti sausainius?
    🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-07-03 at 6:28 pm

      Taip, Kuršėnų vyniotinis yra skirtas pagrindui ir čia labai tinka, bet jį galite pakeisti paprastu biskvitu.

  • Atsakyti
    Skaitytoja :)
    2013-07-03 at 1:50 pm

    „Kuršėnų“ vyniotinis ? Nieko apie tokį negirdėjau 🙂 Kuo būtų galima jį pakeisti? Ačiū.

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-07-03 at 6:32 pm

      Kuršėnų vyniotinio tikrai galite rasti prekybos centrų konditerijos skyriuose, kažkada jis buvo kultinis tarybinių laikų vyniotinis, tikrai skanus, įdarytas sviestiniu varškės įdaru. Galite jį keisti naminiu ar pirktiniu biskvitu.

  • Atsakyti
    Odeta
    2013-07-03 at 7:19 pm

    Kuršėnų vyniotinis sovietiniais laikais buvo TOPAS:) Bet manau, kad Renata teisingai sako, kad biskvitas jį pilnai pakeisti gali:)
    Renata, žinai, aš rytoj jį ir pagaminsiu savaitgalio svečiams. O tai pajūryje žada gražius orus ir didelę kompaniją:)

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-07-03 at 7:51 pm

      Odeta, visiška teisybė 🙂 Linkiu Tau gero oro pajūryje, linksmų svečių ir skanaus torto 😉

  • Atsakyti
    Renata
    2013-07-03 at 11:11 pm

    Oho koks gėris. Toks tortas ir paskutinių braškių vertas 🙂 Išsisaugau ir aš savaitgaliui.

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-07-08 at 10:18 am

      Renata, tikrai skanus tortas, vertas išbandymo 🙂

  • Atsakyti
    KU-KU
    2013-07-04 at 10:13 am

    Ar galima su kitokiomis uogomis , gal bandet. 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-07-08 at 10:22 am

      Bandykite su mėlynėmis ir avietėmis, irgi turėtų būti labai skanu 🙂

  • Atsakyti
    Odeta
    2013-07-04 at 7:28 pm

    Tortas jau šaldytuve:) Laukiu svečių ir yra proga:) Mūsų namuose atsirado nuostabus šuniukas:) Svečiai jau ruošia dovanas, o mes tortą:)

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-07-08 at 10:19 am

      Odeta, sveikinu! Tokiai progai tikrai reikia torto 🙂

  • Atsakyti
    vitalija
    2013-07-05 at 6:16 pm

    vakar dariau šį skanumyna, nerealiai skanu ir toks lengvas :)) puikus receptas !

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-07-08 at 10:20 am

      Vitalija, džiaugiuosi, kad patiko 🙂

  • Atsakyti
    Aistė
    2013-07-11 at 11:55 am

    Laba diena,

    ar reikia prieš formuojant tortą, į formą įtiesti kepimo popierių arba foliją, kad nepriliptų tortas? Ar tortą sėkmingai bus galima išimti iš formos ir be kepimo popieriaus? Ačiū:)

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-07-11 at 4:13 pm

      Aiste, aš šį kartą kepimo popieriaus netiesiau, nes vasarnamyje jo neturėjau, į stalą pateikiau kartu su torto formos pagrindu. Iš esmės, tai popierių reikėtų patiesti, kad jį lengviau būtų perkelti į gražią tortinę. Sėkmės!

  • Atsakyti
    KU-KU
    2013-08-21 at 6:49 pm

    O jeigu kuršėnų vyniotini pakeisčiau į namie keptą biskvitą? Gal kas bandėte?

    • Atsakyti
      KU-KU
      2013-09-03 at 10:50 am

      P.S. Pamėginau šį torčiuką daryti su namie keptu biskvitu, o vietoj braškių naudojau koncervuotus persikus. Gavosi SUPER!!! : ) Kai prasidės braškių sezonas būtinai pamėginsiu ir su braškėm.

  • Atsakyti
    Viktorija
    2014-06-17 at 4:33 pm

    kokio dydzio tortinei skirtas receptas?

    • Atsakyti
      Viktorija
      2014-06-17 at 4:33 pm

      oj, jau radau 🙂

  • Atsakyti
    Jurgita Mankuviene
    2014-06-17 at 5:51 pm

    Aciu uz recepta pabandysiu pasigaminti.

  • Atsakyti
    Krtistina
    2014-07-04 at 12:39 pm

    Tortas tikrai skanus, gaivus. Jau ne vieną kartą gaminau. Ir su braškėmis, ir su avietėmis, ir su juodaisiais serbentais. Vietoje „Kuršėnų“ vyniotinio dėjau ir savo keptą biskvitą, ir sausainius. Dariau ir kelių sluoksnių. Skanu. 😉
    Ačiū už receptą. 🙂

  • Atsakyti
    Linele
    2014-07-22 at 11:22 am

    Puikus puikiausias, tikrai 🙂 per braskiu sezona dariau keleta skirtingu, tai tas – geriausias! Kaip tik susiruosiau rasyti klausima, ar pavyktu su juodaisiais serbentais, radau komentara, kad ir toks variantas skanu. Darysiu 🙂

  • Atsakyti
    Lina
    2015-02-01 at 2:10 pm

    Sakykit, ka darau ne taip 🙁 zelatina susoka i gumuliukus:( pirma kart kai dariau pavyko puikiai, o dabar jau kelis kadtus dariau-vis tas pats, zelatina susoka…:( atrodo ir pakankamai atvesinu, vakar dariau-tai dar i istirpinta zelatina ir kefyro mases imaisiau, kad temperaturos susivienodintu-vistiek tas pats. As imu 3 Dr. Oetker zelatinos pakelius, uzpilu puse stiklines vandens, pabrinkinu ir pakaitinu garu voneleje kol istirpsta.. sakau gal vamdens per mazai i zelatina ipilu? Nezinau, kas galetu buti ne taip?

    • Atsakyti
      Rennie
      2015-02-04 at 12:04 pm

      Sveiki, Lina, šaim tortui reikia tik dviejų pakelių želatinos, o jūs naudojate tris. Tiksliai į klausimą atsakyti negaliu, nes man taip niekad nėra nutikę: pirma želatiną išbrinkinu, tada ištirpinu ir įmaišau į kremą ir niekad nesušoka, gal taip nutiko dėl to, kad per daug želatinos dedate.

  • Atsakyti
    Erik
    2015-06-09 at 5:33 pm

    Turiu klausima. Nusipirkau 2 pok zeles tortams, bet pasirodo milteliai. Parasyta ant pakuotes, kad vienav pak. 250 ml vandens ir virti apie 1 min. Ar siuos du pak. galiu deti i mase, ar turi buti truputi kitokia zelatina? Bijau kad visa mase nesustings..

  • Atsakyti
    Lina
    2015-06-12 at 8:58 am

    Sveiki, su kiek skysčio išbrinkinate želatiną? nes man irgi kaip ir kitai darytojai želatina įvedant šiek tiek susivelia? Masė pasidaro šiurkšti? Gal galite tiksliau parašyt, kaip jūs ją įplakat? Kokios taisyklės? Man kol kas želatina neįminta mįslė 🙂 labai ačiū.

    • Atsakyti
      braškė
      2015-06-18 at 12:08 am

      Taigi rašo, kad du pakelius želatinos dr.otker užpilti 250 ml vandens

  • Atsakyti
    dol
    2015-06-25 at 10:06 pm

    o cia tiktu biskvitas is sokoladiniu sausainiu?

  • Atsakyti
    Rūta
    2016-06-22 at 8:20 pm

    Sveiki, gal kas galit pasakyti kiek yra gramu viename zelatinos pakelyje?
    Dekui

  • Atsakyti
    gerdA
    2017-05-17 at 10:25 am

    2 pakelius zelatinos po kiek gramu? yra po 100g yra po 35g??

  • Atsakyti
    Monika
    2017-06-05 at 9:57 pm

    Sveiki, ar bandete su agaro milteliais? Gal zinote koki kieki reiketu deti?

  • Komentuokite