4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Vanilinis braškių tortas su kefyru

Vanilinis braškių tortas su kefyru
Receptas įkeltas: 2013 Vasara
Recepto šaltinis: Sezoninė Virtuvė

26 cm formai

30 min. gaminimas + šaldymas

  • 1 l kefyro
  • 250 ml riebios grietinės
  • 1 stiklinės cukraus
  • 0,5 kg „Kuršėnų“ vyniotinio
  • 1 kg braškių + torto papuošimui
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • pusės citrinos sulčių
  • 2 pakelių želatinos, skirtos sustingdyti 2 l skysčio
  • 250 ml vandens, želatinos brinkinimui

Šis braškių tortas iš mano vaikystės. Jis paprastas kaip 2×2 ir skanus, kaip pati vasara. Galima sakyti, kad jis pagamintas iš pačių braškių, nes tortui sunaudojau daugiau nei vieną kilogramą uogų.

Jau tradiciškai savo dukros gimtadieniui birželio viduryje kepu tortą su braškėmis, šis buvo aštuntasis mano greitai augančios, bet vis dar mažosios, gimtadienio tortas.

Recipe of the week

Pirmiausiai braškes nuploviau, nuskabiau kotelius ir gerai nuvarvinau.

Du želatinos pakelius, užpyliau vandeniu, kad išbrinktų. Želatinos šiame torte naudoju daugiau, kad gerai sustingtų ir jame esančios uogos.

Torto formoje ant dugno sudėliojau riekelėmis pjaustytą „Kuršėnų“ vyniotinį. Ant vyniotinio pagrindo subėriau švarias braškes.

Iš kefyro, grietinės, paprasto ir vanilinio cukraus, citrinos sulčių suplakiau kremą. Į jį supyliau išbrinkusią ir pašildytą vandens vonelėje želatiną. Kremą gerai išmaišiau ir užpyliau ant braškių.

Paruoštą tortą stačiau į šaldytuvą, kad sustingtų, geriausiai per naktį. Sustingusį tortą puošiau pjaustytomis braškėmis ir šviežiais mėtų lapeliais.

Gardaus torto!

Recipe of the week

Komentarai

    • Kuršėnų vyniotinio yra pirkti kiekviename Maximos ar Iki konditerijos skyriuje, tai toks vyniotinis su varškės ir sviesto įdaru.

  1. Sveiki, kaip suprantu kursenu vyniotinis yra pagrindui o galima butu vietoj kursenu vyniotynio naudoti sausainius?
    :)

    • Taip, Kuršėnų vyniotinis yra skirtas pagrindui ir čia labai tinka, bet jį galite pakeisti paprastu biskvitu.

    • Kuršėnų vyniotinio tikrai galite rasti prekybos centrų konditerijos skyriuose, kažkada jis buvo kultinis tarybinių laikų vyniotinis, tikrai skanus, įdarytas sviestiniu varškės įdaru. Galite jį keisti naminiu ar pirktiniu biskvitu.

  2. Kuršėnų vyniotinis sovietiniais laikais buvo TOPAS:) Bet manau, kad Renata teisingai sako, kad biskvitas jį pilnai pakeisti gali:)
    Renata, žinai, aš rytoj jį ir pagaminsiu savaitgalio svečiams. O tai pajūryje žada gražius orus ir didelę kompaniją:)

  3. Tortas jau šaldytuve:) Laukiu svečių ir yra proga:) Mūsų namuose atsirado nuostabus šuniukas:) Svečiai jau ruošia dovanas, o mes tortą:)

  4. Laba diena,

    ar reikia prieš formuojant tortą, į formą įtiesti kepimo popierių arba foliją, kad nepriliptų tortas? Ar tortą sėkmingai bus galima išimti iš formos ir be kepimo popieriaus? Ačiū:)

    • Aiste, aš šį kartą kepimo popieriaus netiesiau, nes vasarnamyje jo neturėjau, į stalą pateikiau kartu su torto formos pagrindu. Iš esmės, tai popierių reikėtų patiesti, kad jį lengviau būtų perkelti į gražią tortinę. Sėkmės!

    • P.S. Pamėginau šį torčiuką daryti su namie keptu biskvitu, o vietoj braškių naudojau koncervuotus persikus. Gavosi SUPER!!! : ) Kai prasidės braškių sezonas būtinai pamėginsiu ir su braškėm.

  5. Tortas tikrai skanus, gaivus. Jau ne vieną kartą gaminau. Ir su braškėmis, ir su avietėmis, ir su juodaisiais serbentais. Vietoje „Kuršėnų“ vyniotinio dėjau ir savo keptą biskvitą, ir sausainius. Dariau ir kelių sluoksnių. Skanu. 😉
    Ačiū už receptą. :)

  6. Puikus puikiausias, tikrai :) per braskiu sezona dariau keleta skirtingu, tai tas – geriausias! Kaip tik susiruosiau rasyti klausima, ar pavyktu su juodaisiais serbentais, radau komentara, kad ir toks variantas skanu. Darysiu :)

  7. Sakykit, ka darau ne taip :( zelatina susoka i gumuliukus:( pirma kart kai dariau pavyko puikiai, o dabar jau kelis kadtus dariau-vis tas pats, zelatina susoka…:( atrodo ir pakankamai atvesinu, vakar dariau-tai dar i istirpinta zelatina ir kefyro mases imaisiau, kad temperaturos susivienodintu-vistiek tas pats. As imu 3 Dr. Oetker zelatinos pakelius, uzpilu puse stiklines vandens, pabrinkinu ir pakaitinu garu voneleje kol istirpsta.. sakau gal vamdens per mazai i zelatina ipilu? Nezinau, kas galetu buti ne taip?

    • Sveiki, Lina, šaim tortui reikia tik dviejų pakelių želatinos, o jūs naudojate tris. Tiksliai į klausimą atsakyti negaliu, nes man taip niekad nėra nutikę: pirma želatiną išbrinkinu, tada ištirpinu ir įmaišau į kremą ir niekad nesušoka, gal taip nutiko dėl to, kad per daug želatinos dedate.

  8. Turiu klausima. Nusipirkau 2 pok zeles tortams, bet pasirodo milteliai. Parasyta ant pakuotes, kad vienav pak. 250 ml vandens ir virti apie 1 min. Ar siuos du pak. galiu deti i mase, ar turi buti truputi kitokia zelatina? Bijau kad visa mase nesustings..

  9. Sveiki, su kiek skysčio išbrinkinate želatiną? nes man irgi kaip ir kitai darytojai želatina įvedant šiek tiek susivelia? Masė pasidaro šiurkšti? Gal galite tiksliau parašyt, kaip jūs ją įplakat? Kokios taisyklės? Man kol kas želatina neįminta mįslė :) labai ačiū.

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės