Kiekvienais metais kovo 17 Pasaulyje švenčiama šv. Patriko diena. Ši šventė populiari ne tik Airijoje, kartu su emigrantais iš Airijos ji paplito ir po visą pasaulį. Seniai norėjau šiai dienai skirti receptą, šiemet kviečiu savaitgalį pasiruošti airišką jautienos troškinį. Tai vienas populiariausių airiškų patiekalų, jį ragavau, kai svečiavausi Dubline. Jis sotus ir skanus, ypač patiektas su bulvių koše. Toks tikras vėsaus pavasario pradžios receptas.
Airiai šį troškinį gamina su jautiena arba aviena ir troškina kartu su tradiciniu tamsiu airišku alumi. Savo gaminamam troškiniui pasirinkau Feel The Beef brandintą jautieną troškinimui. Gera naujiena, kad nuo šiol šią lietuvišką jautieną jau galima įsigyti ir internetu, jų naujai atsidariusioje el. parduotuvėje. Dabar dar paprasčiau ir lengviau galima bus užsisakyti kokybiškos lietuviškas jautienos. Kviečiu išbandyti!
Valandą prieš kepimą mėsą išimkite iš šaldytuvo. Brandintos mėsos neplaukite tik nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir apibarstykite druska su pipirais. Svogūnus su česnakais nulupkite ir susmulkinkite. Morkas nuskuskite ir kartu su salierų kotais supjaustykite. Troškinimui skirtame puode ant alyvuogių aliejaus apkepinkite mėsą. Kai ji apkeps, išimkite iš puodo, o į jį sudėkite pjaustytus svogūnus su česnakais. Kai jie apkeps, sudėkite pjaustytus šoninės kubelius. Tada pjaustytas morkas su salierais. Maišykite, kad viskas gražiai apkeptų, o galiausiai atgal į puodą sudėkite ir anksčiau apkeptą mėsą, berkite miltus ir gerai išmaišykite. Tada ant visų apkeptų ingredientų užpilkite alų, palaukite kol jis užvirs, sukrėskite pomidorų tyrę ir supikite sultinį. Uždenkte puodą, sumažinkite ugnį ir lėtai troškinkite ant mažos kaitros apie 2,5 val., kol mėsa pilnai suminkštės. Skaniausia šį troškinį patiekti su bulvių koše. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FEEL THE BEEFAiriškas jautienos troškinys
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai