Kepiniai/ Pavasaris/ Visi receptai

Paprasčiausias varškės pyragas

Artėja Velykos, laikas pagalvoti kokius skanumynus kepsime gražiausiai pavasario šventei. Šis receptas patiks lengvai pagaminamų skanumynų gerbėjams, nes jam tešlą paruošite trumpiau nei per penkias minutes. Lenkijoje kepamas labai panašus varškės pyragas Sernik Tradycyjny. Panašų receptą esu aprašiusi knygoje “Nostalgiški sknaumynai” tik tame recepte varškę prieš tai pertrinu per sietelį, o kiaušinių baltymus išplaku iki standumo atskirai nuo trynių ir įmaišau į tešlą pačioje gaminimo pabaigoje.

Šiame recepte viskas vyksta daug paprasčiau ir lengviau, visi ingredientai sutrinami vos viename kokteilinės inde. Jei virtuvėje turite galingą kokteilinę-trintuvą, tešlą šiam pyragui paruošite vos per 5 minutes ir jokio varškės trynimo ar kiaušinių baltymų plakimo neprireiks. Lengvo vanilės kvapnumo šiam pyragui suteikiau Santa Maria vaniliniu cukrumi su naturalia vanile. Pats paprasčiauasias šio varškės pyrago išbaigimas – apibarstymas cukraus milteliais, sumaišytais su tuo pačiu kvapniu vaniliniu cukrumi, kuris vanilės kvapo pyragui suteiks ne tik iš vidaus, bet ir iš išorės. Šį pyragą, kaip ir visus vaškės ūrio pyragus prieš pjaustymą reikėtų gerai atvėsinti, o dar geriau per naktį palikti šaldytuve. Jei norisi, vietoj cukraus miltelių apibarstymo, pyragą galite aplieti lydytu šokoladu. Šį nesudėtingą pyrago receptą galite išbandyti ir nelaukdami Velykų, dar šį savaitgalį! Daugiau velykinių skanumynų receptų rasite mano tinklaraščio straipsnyje “Velykiniai skanumynai”.

Filmuotą šio pyrago gaminimo receptą galite žiūrėti Sezoninės Virtuvės Facebook ir Instagam paskyrose.

Paprasčiausias varškės pyragas

6 votes, average: 4,00 out of 56 votes, average: 4,00 out of 56 votes, average: 4,00 out of 56 votes, average: 4,00 out of 56 votes, average: 4,00 out of 5 (6 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 26 cm torto formai
Gaminimo laikas: 5 min. Kepimo laikas: 60 min.

Sudėtis

  • 1 kg sausos varškės
  • 200 g minkšto sviesto
  • 1 stiklinės smulkaus cukraus
  • 6 kiaušinių
  • 2 šaukštelių "Santa Maria" vanilinio cukraus
  • 150 ml riebios plakamosios grietinėlės
  • 4 šaukštų bulvių krakmolo
  • Apibarstyti:
  • 1 šaukšto cukraus miltelių
  • 1 šaukštelio "Santa Maria" vanilinio cukraus

Eiga

1

Į galingą koktelinę sudėkite gabalėliais pjaustytą minkštą sviestą, berkite paprastą ir vanilinį cukrų, įmuškite visus kiaušinius, sudėkite gabalais pjaustytą varškę ir užpilkite grietinėlę. Viską labai gerai susmulkinkite, pradžioje padėdami kokteilinės grūstuvu masę pastumkite, o jau vėliau ji pati kuo lengviausiai vientisai susitrins. Galiausiai per sietelį į masę suberkite bulvių krakmolą ir dar kartą greitai masę išsukite. Kaip tai darau, žiūrėkite filmuotame recepte įžangoje.

2

Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių karščio, kepimo formą ištepkite sviestu ir pilnai (dugną bei sieneles) išklokite kepimo popieriumi, tada supilkite visą masę iš kokteilinės ir pašaukite kepti 60 minučių.

3

Iškepusį pyragą palikite pilnai ataušti, kai atšals dėkite nakčiai į šaldytuvą. Šis pyragas, kaip ir visi varškės sūrio pyragai, turi būti pjaustomas jau pilnai atšalęs. Prieš pjaustymą apibarstykite varškės pyragą cukraus miltelių ir vanilinio cukraus mišiniu arba apliekite lydytu šokoladu. Skanaus!

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite