Moliūgų sriubų sezonas prasidėjo! Esu gaminusi ir savo tinklaratyje aprašiusi ne vieną moliūgų sriubos receptą, 10 pačių skaniausių moliūgų sriubų receptų, jūsų patogumui, esu sudėjusi į vieną vietą. Bet kiekvienais metais, per moliūgų sezoną išbandau ir nors vieną naują sriubos receptą. Šį rudenį pačią pirmąją viriau su savo užaugintu hokaido moliūgu ir anakardžių riešutais.
Hokaido moliūgus labai mėgstu auginti ir gaminti, nes:
- šie moliūgai neužauga labai dideli, tokius mažus moliūgėlius patogu laikyti virtuvėje ir gaminti, nes galima per vieną kartą jį visą ir sunaudoti.
- hokaido moliūgų nereikia nulupti! Jų odelė yra minkšta ir iškepus, išvirus, ištroškinus ji tampa tokia pat minkšta, kaip ir moliūgo vidus. Nežinau kaip jūs, bet aš ypač nemėgstu moliūgų lupti, tai hokaido moliūgai man yra tikras išsigelbėjimas!
Šios sriubos išskirtinumai:
- Šiai moliūgų sriubai, kad ji būtų kremiška, nereikia grietinėlės, recepte ją atstoja brinkinti anakardžių riešutai, kurie sutrynus sriubą jai suteikia kremiškumo.
- Daržovės šiai sriubai nėra verdamos puode ar kepamos orkaitėje, o yra šutinamos uždengtame ketaus puode. Palyginus su virimu, šutinamos daržovės išsaugo daugiau vitaminų ir mineralų, nes jie neišplaunami į vandenį. Daržovių šutinimas yra ypač palankus virškinimo sistemai, idealiai tinka norintiems lengviau virškinamo maisto. O ir skonis taip ruošto moliūgo būna intensyvesnis ir sodresnis. Labai rekomeduoju išbandyti!
Šią sriubą ruošiau savo naujame Fiskars ketaus puode, kuris mane ypač džiugina prasidėjus rudeninių troškinių ir sriubų sezonui. Tai Norden serijos spalvotas, dilgėlių žalumo, 4 l ketaus puodas. Emaliu dengtas ketaus paviršius turi unikalų Thermium™ mineralinį apdorojimą, todėl puodą lengva naudoti nedeginant riebalų. Ketus sulaiko šilumą ir tinka lėtam troškinimui. Modernus dangtis turi nuimamą medinę rankeną, pagamintą iš atsakingai pagaminto suomiško beržo. Atlaiko iki maksimalios 270 laipsnių temperatūros orkaitėje. Sukurtas Suomijoje. Naudoju ir rekomenduoju!
Kviečiu žiūrėti šio recepto gaminimo video.
Be laktozės Kelios valandos prieš gaminimą anakardžius užmerkite šiltame vandenyje, kad spėtų išbrinkti. Hokaido moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, bet nulupti šio moliūgo nereikia, galite gaminti ir valgyti jį su odele, nes ji yra minkšta. Moliūgą supjaustykite gabaliukais ir sumeskite į ketaus puodą. Porą gerai nuplaukite ir stambiau supjaustę taip pat sumeskite į puodą šalia moliūgų. Daržoves pabarstykite druska, apipilkite aliejumi ir įpilkite šlakelį vandens. Puodą uždenkite dangčiu ir palikte valandai daržoves šusti 180 laipsnių karščio orkaitėje. Per tą laiką moliūgas pilnai suminkštės, o jo odelė taps visiškai minkšta. Kol daržovės šunta, pasiruoškite anakardžių ir moliūgų sėklų pabarstukų sriubai. Vidutinio karščio sausoje keptuvėje paskrudinkite sausus anakardžių riešutus, kai jie kiek apskrus, suberkite lukštentas molūgų sėklas, galiausiai suberkite ciberžolę ir šiek tiek druskos bei viską išmaišykite. Palikite mišinį praaušti. Kai daržovės ketaus puode iššus, suberkite į jį brinkintus anakradžių riešutus ir dalimis supilkite karštą sultinį tuo pačiu metu trindami daržoves į vientisos tekstūros sriubą. Šiuo būdu ruošiant sriubą labai patogu reguliuoti sriubos tirštumą, vis įpilant papildomai sultinio iki norimos konsistencijos. Trintą sriubą pilstykite į lėkštes ir apibarstykite paruoštais anakardžių ir moliūgų sėklų pabarstais. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FISKARSMoliūgų sriuba su anakardžiais
Sudėtis
Eiga
Užrašai











Komentarai