APP/ Desertai/ Vasara/ Visi receptai

Sluoksniuotas sausainių pyragas su braškėmis

Tai genealiai paprastas, bet nenusakomai skanus nekeptas sausainių pyragas su braškėmis. Šis pyragas sluoksniuojamas iš vakaro, kad per naktį įsiskonėtų ir sausainiai išbrinktų. Papildomo skonio pyragui suteikia „kondensuoto“ pieno sausainiai bei vietoj cukraus naudojamas saldintas sutirštintas pienas ir kvapnus vanilinis cukrus. Šį pyragą pagaminsite per 15 minučių, beliks tik išlaukti, kol jis subręs šaldytuve. 

Šis receptas iš naujosios el. knygelės “Lengvi ir nesudėtingi vasaros skanumynai su uogomis”, ją kaip visada, nemokamai, vienu mygtuko paspaudimu galite parsisiųsti iš mano tinklaraščio čia. Į šią knygelę įtraukiau tik tuos receptus, kurie pagaminami labai greitai, nesudėtingai ir be ypatingų formų bei įrankių. Jei sode turite dubenį, kuriame maišote salotas, jis puikiai tiks ir mano firminiam uogų tortui su Kuršėnų vyniotiniu. Tradicinį šio torto receptą, su kefyru ir braškėmis, esu aprašiusi knygoje „Nostalgiški skanumynai“, o šį kartą siūlau išbandyti vasaros uogų ir gietinėlės su jogurtu derinį. Šį tortą visada ruošiu birželio viduryje savo dukros gimtadieniui. Į knygos receptų kolekciją įtraukiau Pavlovą su rabarbarų padažu ir braškėmis, nes be šio deserto vasara – ne vasara! Nors šis receptas gali pasirodyti sudėtingas, bet elektrinis maišytuvas  visą dabą nudirba už mus, belieka tik palaukti, kol morengas lėtai iškeps orkaitėje. Šį desertą galima iškepti prieš kelias dienas, o atėjus šventei beliks tik suplakti gietinėlę ir papuošti uogomis. Po šios vasaros pradžios kelionės į Paryžių, į kolekciją įtraukiau ir prancūziško braškių pyrago receptą, kuriam tiks ne tokios gražios ir skanios bei ne visai prinokusios braškės. Gamindama skanumynus vasarą, stengiuosi sutaupyti laiko ir vietoj biskvito kepimo – renkuosi pirktinius sausainius. Į knygą surašiau net 4 receptus su nostalgiškais gaidelio tipo sausainiais, vieną – su plikytais sausainiais ir citrininį tiramisu su damų piršteliais. Man pačiai ruošiant šią knygą tikras atradimas buvo Karališkas pudingas, kuriam naudojami duonos trupiniai, gaminsiu jį visą vasarą vis su kitomis sezoninėmis uogomis. Po kiekvienu receptu rasite ir mano rekomendaciją „Išbandykite kitaip“, kur dalinuosi, kaip tą patį skanumyną pagaminti su kitomis uogomis. 

Vasaros skanumynų niekaip neįsivaizduoju be švelnaus vanilės kvapo. Mano pats mėgstamiausias – Santa Maria vanilinis cukrus su natūralios vanilės grūdeliais. Stengiuosi, kad vasaros metu prieskonių stalčiuje niekada nepritrūktų labiausiai pasiteisinusios Santa Maria želatinos, kepimo miltelių ir kokybiško vanilinio cukraus. Išbandykite vasaros uogas derinti ir su šildančiais prieskoniais – cinamonu bei kardamonu. Skaniausius jų derinius su uogomis surašiau šioje knygoje. Kviečiu išbandyti!

Sluoksniuotas sausainių pyragas su braškėmis

12 votes, average: 4,08 out of 512 votes, average: 4,08 out of 512 votes, average: 4,08 out of 512 votes, average: 4,08 out of 512 votes, average: 4,08 out of 5 (12 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: formai 26x19
Gaminimo laikas: 15 min. ir šaldymas

Sudėtis

  • 0,5 kg braškių
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 250 g riebios plakamosios grietinėlės
  • 0,5 indelio apie 193 g saldinto sutirštinto pieno
  • 4 pakelių apie 660 g sausainių „Gaidelis Kondensuotas“
  • 2 šaukštelių SANTA MARIA vanilinio cukraus
  • valgomų gėlių žiedų papuošimui, naudojau našlaites

Eiga

1

Paruoškite kremą. Lengvai išplakite grietinę, į ją supilkite kondensuotą pieną ir sukrėskite maskarponės sūrį, berkite vanilinį cukrų.

2

Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite kotelius ir supjaustykite riekelėmis.

3

Sluoksniuokite pyragą. Stačiakampėje formoje iš sausainių sudėkite pirmąjį sluoksnį – pyrago pagrindą, ant jo tepkite dalį paruošto kremo ir gražiai vienu sluoksniu sudėkite pjaustytas braškes. Ant braškių dėkite dar vieną sausainių sluoksnį, tada vėl kremą, o ant viršaus - braškes, ir vėl sausainius, kremą, braškes. Man gavosi 3 sausainių sluoksniai. Viršutinį sausainių sluoksnį aptepkite kremu ir statykite nakčiai į šaldytuvą, kad subręstų.

4

Prieš patiekimą pyragą apdėliokite šviežiai pjaustytomis braškėmis ir puoškite valgomais gėlių žiedais.

5

Išbandykite kitaip: šiam pyragui galite panaudoti savo mėgstamo skonio sausainius, jis taip pat labai skanus su avietėmis.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite