APP/ Daržovės/ Kepiniai/ Visi receptai/ Žiema

Duona su pastarnokais ir muskatų riešutais

Ši duona labai kvapni, kvapnumo jai suteikia trinti pastarnokai ir tarkuoti muskatų riešutai. Duona su pastarnokais yra sunki ir drėgna, ji taip greit nesensta ir nedžiūva. Man ši duona labai patiko, savo kvapnumu ir aromatingumu ji galėtų konkuruoti net ir su bananų duona.  Ją skanu valgyti ir vieną, tik apteptą sviestu, skani kaip koks pyragas.

Šios duonos receptą radau knygos „Didžioji duonos ir kitų kepinių knyga“ skyrelyje „Duonos su daržovėmis“. Ši knyga tikrai didelė, joje ne tik daug ir įvairių duonų receptų, bet ir nemažai vietos skirta patarimams, kaip duoną formuoti, aušinti, puošti, kokius miltus parinkti, kaip laikyti. Kadangi namuose turiu duonkepę labai apsidžiaugiau joje radusi labai daug receptų pritaikytų kepimui naminėje duonkepėje.

Duona su pastarnokais ir muskatų riešutais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 1 kg kepalas
Gaminimo laikas: 90 min. Kepimo laikas: 45 min.

Sudėtis

  • 280 ml. pieno
  • 2 ¼ st. trintų virtų pastarnokų
  • 600 g. kvietinių miltų (550D)
  • 1 a.š. tarkuotų muskato riešutų
  • 50 g. sviesto
  • 2 a.š. druskos
  • 2 a.š. rudojo cukraus
  • 1 ½ a.š. sausų mielių

Eiga

1

Pirmiausiai pastarnokus nusilupau ir išviriau, išvirusius gerai nusunkiau ir sutryniau į košę. Palikau aušti.

2

Tešlą maišiau duonkepėje. Sudėjau pastarnokų košę, supyliau pieną, miltus, tarkuotus muskato riešutus. Į skirtingus duonkepės kampus supyliau druską, cukrų ir lydytą sviestą. Miltų viduryje padariau nedidelę duobutę į kurią subėriau džiovintas mieles. Kadangi duonkepėje norėjau tik užmaišyti tešlą, užstačiau tešlos minkymo programą ir po pusantros valandos turėjau išminkytą ir iškildintą tešla. Jei duoną norite ir kepti duonkepėje nustatykite paprastos baltos duonos kepimo programą. Tešlą galite minkyti ir rankomis bei valandėlei pastatyti šiltai, kad „išaugtų“.

3

Kai tešla buvo pagaminta, ją perkėliau į aliejumi išteptą kepimo formą. Tešlos viršų aptepiau pienu ir apibarsčiau tarkuotais muskato riešutais.

4

Kepiau įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes, kol duona pilnai iškepė. Iškepusią duoną išėmiau iš kepimo formos ir aušinau ant grotelių. Šią duoną reikia gerai ataušinti, o tik po to pjaustyti, nes ji yra ganėtinai drėgna.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite