APP/ Baziniai receptai/ Desertai/ Visi receptai

Citrininis kremas LEMON CURD

Citrininis kremas angliškai vadinamas Lemon Curd, yra nepakeičiamas bazinis receptas. Jį dažnai naudoju gamindama desertus pvz. šiuose morenginiuose krepšeliuose, sluoksniuotos tešlos pyrage ir net pertepu kelis Napoleono torto sluoksnius. Toks kremas labai tinka prie blynų, juo galima net pertepti blynus, kaip tortą, kaip šiame citrinių blynų su aguonomis recepte. Jau daug metų nei vienos mūsų Velykos nepraeina be šio skaisčiai geltono citrininio kiaušininio kremo, nes jį ypač skanu valgyti šventiniams pusryčiams su ką tik iškeptais vafliais. Jei norite kiek sveikesnio šio kremo varianto, ruoškite jį su putpelių kiaušiniais ir medumi. Kremą galėsite laikyti iki kelių savaičių šaldytuve.

Šio recepto video žiūrėkite Sezoninės Virtuvės Instagram paskyroje.

Citrininis kremas LEMON CURD

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: apie 400 ml
Gaminimo laikas: 20 min.

Sudėtis

  • 2 citrinų
  • 2 kiaušinių
  • 1 st. cukraus
  • 60 g sviesto
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Eiga

1

Citrininiam kremui lengvai išplakite kiaušinius. Nuo citrinų smulkiai nutarkuokite žievelę ir išspauskite jų sultis.

2

Didesniame puode užvirinkite vandenį, į jį dėkite mažesnį puodą ar dubenį, į kurį supilkite citrinų sultis su tarkuotomis žievelėmis, cukrų, vanilinį cukrų, plaktus kiaušinius ir gabalėliais supjaustytą sviestą.

3

Kremą virkite karšto vandens vonelėje ant žemos temperatūros pastoviai maišydama, pradžioje, kol ištirps cukrus ir sviestas, po to, kol kremas sutirštės. Kremo jokiu būdu nereikėtų užvirti, jis išverda per 10 minučių. Išviręs citrininis kremas būna tirštos grietinės konsistencijos, aušdamas jis dar labiau sutirštėja.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite