Šioms Kalėdoms kviečiu išbandyti citrinų, aguonų ir vanilės skonių derinį. Citrinins keksas, sulaistytas citrinų sulčių sirupu jau seniai gyvena mano tinklaraštyje čia, o knygoje “Sezoninių skanumynų istorijos” surašiau ir jogurtinio citrinų kekso sulieto medaus ir citrinų sirupu receptą. Naujojo citrininio kekso receptą užmačiau pas žymų pranczų konditerį Olivier Laine, jis darbuojasi Paryžiaus Ritz viešbutyje. Šis citrinins keksas visa galva aukščiau, toks šventinis, drėgnas ir aromatingas su traškančiomis aguonų sėklytėmis. Citrinos ir aguonos – puiki pora, o jei į jų draugiją pakviesime ir kokybišką vanilę, kepinys tiesiog tirps burnoje.
Tikras vanilės kvapas – tik nuo tikrų vanilės sėklyčių! Vanilinį cukrų visada naudoju su natūralia vanile. Jei pačių vanilės ankščių ne visada turiu, nes jos greitai sudžiūva, tai Santa Maria vanilinio cukraus su natūraliomis vanilės sėklytėmis turiu visada. Besirenkantiems ir svarstantiems, kokį skanumyną iškepti šioms Kalėdoms, kviečiu peržvelgti mano ruoštą elektroninę knygą “Kalėdiniai skanymynai. Europos kepinių tradicijos”, ją nemokamai galite parsisiųsti iš mano tinklaraščio . Malonaus Kalėdų šventės planavimo!
Komentarai