Šis receptas labai tiktų antrai Kalėdų dienai, švenčiamt su būriu draugų. O dar geriau, jei mėsą galėsite nuotaikingai iškepti kepsninėje, besigrožėdami krentačiu sniegu. Jautienos nugarinės kepsniai šiam receptui labai tinka, nes iškepa greitai ir ilgai šalti prie kepsninės tikrai neprireiks, liks daugiau laiko maloniam buvimui drauge. Spanguolių padažą galima paruošti iš anksto, tada brusketas pagaminsite per 15 minučių, beliks tik lengvais malūnėlio pasukimais užberti juodųjų Tellicherry pipirų. Gera idėja būtų einant pas draugus į svečius sudėti skanią valgomą kalėdinę dovaną, kuri, garantuoju, patiks kiekvienam gero maisto mėgėjui:
- Santa Maria prieskonių mišinys su aitriosios paprikomis malūnėlyje
- Santa Maria prieskonių mišinys vištienai ir kepsniams malūnėlyje
- Santa Maria prieskonių mišinys su žolelėmis ir pomidoriais malūnėlyje
- Santa Maria pipirai Tellicherry malūnėlyje
- Santa Maria akmens druska malūnėlyje
- Feel The Beef jautienos maltiniai mėsainiams (30 d. brandinimo)
- Feel The Beef jautienos nugarinė (30 d. brandinimo)
- Feel The Beef antrekotas (30 d. brandinimo)
- Feel The Beef nugarinė su išpjova ir kaulu T-Bone (30 d. brandinimo)
Šį rinkinį galite laimėti dalyvaudami šiame konkurse. Galiu palinkėti tik sėkmės ir jį laimėti! Ir būtinai išbandykite šias brusketas, jos nuostabios!
-
Kalėdinės brusketos su steiku, bri sūriu ir spanguolėmis
Sudėtis
- 1 FEEL THE BEEF jautienos nugarinės "Strip Steak" arba antrekoto
- 1 bagetės
- 1 Bri sūrio trikampiuko
- šviežių rozmarino šakelių
- kelių malūnėlio pasukimų SANTA MARIA juodųjų "Tellicherry" pipirų
- kelių malūnėlio pasukimų SANTA MARIA druskos
- kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
- Spanguolių padažui:
- 1 stiklinės šviežių spanguolių
- 1 apelsino sulčių ir smulkiai nutarkuotos žievelės
- 2-3 šaukštų rudojo cukraus
Eiga
1Valandą prieš gaminant, mėsą išimkite iš šaldytuvo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros. Brandintos mėsos neplaukite, tik nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite saikingai druska ir juodaisais pipirais patepkite alyvuogių aliejumi.
2Kol mėsa šyla, paruoškite spanguolių padažą. Smulkiai nutarkuokite apelsino žievelę, išspauskite sultis, supilkite kartu su spanguolėmis ir cukrumi į indelį, kuriame virsite padažą. Virkite apie 20 minučių, nesutęžusias uogas paspauskite šaukštu, kad gautųsi vientisas padažas, be sveikų uogų. Palikite padažą praaušti.
3Įkaitinkite kepsninę iki vidutinio karščio. Mėsą kepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės, jei mėsos šone yra riebalinio sluoksnio, laikydami ją su žnyplėmis taip pat pakaitinkite, kad apkeptų. Pamatuokite kepsnio temperatūrą, ji turėtų siekti apie 55-57 laipsnių C. Mėsą išimkite iš kepsninės ant lėkštės, uždenkite folija ir palikite 5 minutes pailsėti.
4Bagetę supjaustykiyte riekelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir trumpai apkepkite vartydami kepsninėje ant grotelių. Ant duonos tepkite dar šilto spanguolių padažo, uždėkite riekelę bri sūrio, kelis gabalėlius pjaustytos jautienos, apibarstykite maltais pipirais, puoškite rozmarino šakele ir spanguolėmis. Užkandis skanus tiek šiltas, tiek ir jau atšalęs.
Užrašai
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su "Santa Maria Lietuva" ir "Feel The Beef"
Komentarai