Tai receptas, kurį planavau išbandyti beveik metus, o dabar išbandžiusi, negaliu nustoti jo gaminusi. Šio deserto pagaminimui reikia vos 3 ingredientų – citrinų, grietinėlės, paprasto ir vanilinio cukraus.
Vanilinį cukrų rekomenduoju rinktis patį geriausią, aš naudoju Santa Maria vanilinį cukrų su natūralia vanile, kad baltame kreme matytųsi juodos vanilės sėklytės. Citrinų kremą gražu patiekti išskobtose citrinų puselėse, kurios atstoja desertų indelius, bet galite jį supilstyti ir į nedidelius deserto indelius. Originalus šio deserto pavadinimas Lemon Posset, jo receptą “susižvejojau” socialiniuose tinkluose, pagaminusi supratau kodėl jis toks populiarus, nes tas saldžiarūgštis skonis – neatsivalgomas, o pagaminamas labai greitai ir nesudėtingai. Rekomenduoju išbandyti!
Kviečiu žiūrėti šio recepto video.
Pirma pasiruoškite citrinų žievelės indelius desertui užpildyti. Citrinas perpjaukite išilgai pusiau. Kiekvienos citrinos puselę apipjaukite taip, kad galėtumėte lengvai šaukštu iškabinti citrinos minkštimą. Iš citrinų minkštimo išspauskite sultis, o citrinų žievelių indelius atidėkite kremui. Grietinėlę su paprastu ir vaniliniu cukrumi supilkite į platų puodą ir kaitinkite nuolat maišydami ant žemos temperatūros, kol cukrus ištirps ir grietinėlė pradės vos vos burbuliuoti. Pakaitinkite grietinėlę su cukrumi apie 5 minutes, bet smarkiai neužvirkite. Puodą nukelkite nuo ugnies. Kai kremas kiek praauš smulkiai įtarkuokite citrinos žievelę ir supilkite citrinų sultis, gerai išmaišykite. Nuo citrinų sulčių grietinėlė pradės tirštėti, o aušdama ji dar labiau sutirštės. Į išskobtus citrinų indelius supilstykite paruoštą kremą ir statykite į šaldytuvą, kad kremas galutinai sustingtų. Desertas skaniausias atšaldytas. Prieš patiekimą desertus apibarstykite smulkiai nutarkuota citrinų žievele. Jį paruošti galite iš anksto ir laikyti šaldytuve kelias dienas. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVACitrinų kremo desertas
Sudėtis
Eiga
Užrašai






Komentarai