APP/ Mėsa/ Pavasaris/ Vasara/ Visi receptai

Vyras prie grilio: sumuštiniai su šonine BBQ padaže

Lauke, po pavasarinių aplinkos tvarkymo darbų taip ir norisi traškių pirmųjų daržovių bei gerai iškeptos bei alkį malšinančios riebios mėsos. Šis paprastas grilintos šoninės receptas labai tinka tingiam savaitgaliui, kai nesinori daug gaminti.

Jo marinavimui ir kepimui su Vyras prie grilio panaudojome Santa Maria dūmų skonio BBQ padažą. Šis padažas, iš kitų Santa Maria BBQ padažų kolekcijos išsiskiria lengvu karijų medienos dūmų poskoniu ir saldumu. Kepamai šoninei jis suteikė švelnaus saldumo ir tobulo dūmų poskonio. Nepatikėsite, bet šio padažo sudėtyje nėra konservantų! Jame tik pomidorų pasta, cukrus, actas, druska, kukurūzų krakmolas, buko mediena rūkytas vanduo, česnakai, prieskoniai (krienai, aitriosios paprikos, kuminai), obuolių ekstraktas, kvapioji rūkymo medžiaga, svogūnai ir viskas. Jei dar nebandėte, verta išbandyti!

Vyras prie grilio: sumuštiniai su šonine BBQ padaže

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
By Martynas prie grilio
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 1val. 30min.

Kepsninės receptas

Sudėtis

Eiga

1

Pasiruošiame šoninę. Ją pjaustau 1-1,5 cm storio juostelėmis, apibarstau druska, maltais juodaisiais pipirais ir dosniai apipilu BBQ padažu. Gerai rankomis išmaišau, kad padažas pasidengtų tolygiai. Viską sudedu į špyžinę keptuvę, arba skardą, kurią sandariai uždengiu aliuminio folija.

2

Užsikuriame kepsninę. Kepsninę įkaitinu iki 160 laipsnių, kepimui ant netiesioginės kaitros. Įdedu indą su šonine ir palieku lėtai troškintis BBQ padaže apie 1,5 valandos, kol mėsa pilnai taps minkšta.

3

Apskrudiname šoninę. Šoninei suminkštėjus indą su mėsa išimu ir kepsninę paruošiu kepimui tiesioginiu būdu, virš žarijų. Šoninei apkepti temperatūrą pakeliu iki 250 laipsnių ir vartydamas trumpai gabaliukus iš abiejų pusių apkepu apie 3-4 minutes, kad apskrustų.

4

Formuojame sumuštinius. Bandeles perjauname pusiau ir trumpai paskrudiname virš žarijų. Vieną duonos riekę tepame tuo pačiu BBQ padažu, kitą garstyčiomis, dedame pjaustytas daržoves, salotų lapus, bei mėsą. Viską suvožiame ir valgome!

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite