Lauke, po pavasarinių aplinkos tvarkymo darbų taip ir norisi traškių pirmųjų daržovių bei gerai iškeptos bei alkį malšinančios riebios mėsos. Šis paprastas grilintos šoninės receptas labai tinka tingiam savaitgaliui, kai nesinori daug gaminti.
Jo marinavimui ir kepimui su Vyras prie grilio panaudojome Santa Maria dūmų skonio BBQ padažą. Šis padažas, iš kitų Santa Maria BBQ padažų kolekcijos išsiskiria lengvu karijų medienos dūmų poskoniu ir saldumu. Kepamai šoninei jis suteikė švelnaus saldumo ir tobulo dūmų poskonio. Nepatikėsite, bet šio padažo sudėtyje nėra konservantų! Jame tik pomidorų pasta, cukrus, actas, druska, kukurūzų krakmolas, buko mediena rūkytas vanduo, česnakai, prieskoniai (krienai, aitriosios paprikos, kuminai), obuolių ekstraktas, kvapioji rūkymo medžiaga, svogūnai ir viskas. Jei dar nebandėte, verta išbandyti!
Kepsninės receptas Pasiruošiame šoninę. Ją pjaustau 1-1,5 cm storio juostelėmis, apibarstau druska, maltais juodaisiais pipirais ir dosniai apipilu BBQ padažu. Gerai rankomis išmaišau, kad padažas pasidengtų tolygiai. Viską sudedu į špyžinę keptuvę, arba skardą, kurią sandariai uždengiu aliuminio folija. Užsikuriame kepsninę. Kepsninę įkaitinu iki 160 laipsnių, kepimui ant netiesioginės kaitros. Įdedu indą su šonine ir palieku lėtai troškintis BBQ padaže apie 1,5 valandos, kol mėsa pilnai taps minkšta. Apskrudiname šoninę. Šoninei suminkštėjus indą su mėsa išimu ir kepsninę paruošiu kepimui tiesioginiu būdu, virš žarijų. Šoninei apkepti temperatūrą pakeliu iki 250 laipsnių ir vartydamas trumpai gabaliukus iš abiejų pusių apkepu apie 3-4 minutes, kad apskrustų. Formuojame sumuštinius. Bandeles perjauname pusiau ir trumpai paskrudiname virš žarijų. Vieną duonos riekę tepame tuo pačiu BBQ padažu, kitą garstyčiomis, dedame pjaustytas daržoves, salotų lapus, bei mėsą. Viską suvožiame ir valgome!Vyras prie grilio: sumuštiniai su šonine BBQ padaže
Sudėtis
Eiga
Komentarai