APP/ Desertai/ Kepiniai/ Pavasaris/ Visi receptai

Deginti BASKŲ sūrio pyragiukai

Kai per Velykas pasidalinau mūsų šeimos šventiniu desertų stalu, dauguma jūsų labiausiai sudomino mano keptas degintas baskų sūrio pyragas ir gavau ne vieną prašymą pasidalinti jo receptu. Taigi, vykdau jūsų prašymus ir savo pažadus! O, kadangi, didžiosios šventės jau praėjo, pagalvojau, kad būtų patogiau kepti ne vieną didelį, o keletą mažų baskų sūrio pyragiukų, taip būtų mažesnė pagunda suvalgyti visą pyragą, nes, patikėkite, ji labai didelė.

Todėl didelio pyrago proporcijas padalinau pusiau ir iškepiau mažus baskų sūrio pyragiukus keksiukų kepimo skardoje. Norėdami iškepti vieną didelį baskų sūrio pyragą, recepte nurodytus produktus padvigubinkite ir kepkite 24 cm skersmens kepimo formoje apie 45-50 minučių. Jei dar nebandėte patys kepti baskų sūrio pyrago, galiu tik paskatinti, kad tai vienas iš paprasčiausių mano kada nors keptų varškės sūrio pyragų. Jam nereikia pagrindo, kepama tik varškės masė ir sunku patikėti, bet šiems 8 pyragiukams prireikė vos pusės šaukšto miltų. Gaminant rekomenduoju naudoti įprastą, sūrio pyragams naudojamą varškės masę, ir būtinai iškvepinti vanile, nes be saldaus vanilės kvapo baskų sūrio pyragas neįsivaizduojamas. Aš naudojau savo pamėgtą Santa Maria vanilinį cukrų su natūralia vanile. Man patinka, kad jo įbėrus varškės masėje pasklinda mažos vanilės sėklytės. Manau, šis receptas labai tiktų artėjančiai Motinos dienai, nes šiuos pyragiukus lengvai iškeps net vaikai!

Kviečiu žiūrėti filmuotą receptą.

Deginti BASKŲ sūrio pyragiukai

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 8 vnt.
Gaminimo laikas: 10 min. Kepimo laikas: 40 min.

Sudėtis

  • 500 g kreminio varškės sūrio (kuris naudojamas sūrio pyragams)
  • 3 didelių kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 2 šaukštelių SANTA MARIA vanilinio cukraus
  • 100 ml riebios grietinėlės
  • 0,5 šaukšto kvietinių miltų
  • žiupsnelio druskos

Eiga

1

Kreminę varškę išsukite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, įberkite žiupsnelį druskos. Tada į varškės masę toliau plakdami, po vieną įmuškite kiaušinius ir supilkite grietinėlę. Galiausiai suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.

2

Į keksiukų skardelės kiekvieną ertmę įklokite kepimo popieriaus lapelius, kuriuos gerai įspauskite ir suformuokite pagal kiekvienos keksiuko formos sieneles. Vietoj kepimo popieriaus galite naudoti ir standartinius keksiukų popierinius krepšelius. Į kiekvieną, kepimo popieriumi įklotą keksiuko formą pilkite po samtį varškės masės. Iš šio tešlos kiekio turėtų gautis apie 8 standartinio dydžio keksiukus.

3

Kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 25-30 minučių, kol pyragiukų viršus lengvai apdegs, o vidus vis dar išliks liūliuojantis.

4

Iškepusius pyragiukus aušinkite ant grotelių, skaniausi - prieš tai gerai atvesinti šaldytuve. Rekomenduoju juos kepti iš vakaro, per naktį palaikyti šaldytuve ir ryte jau bus galima skanauti.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite