Galbūt esate ragavę, o gal ir patys kepę graikišką pikantiško skonio kepinį su špinatais ir feta, pavadinimu Spanakopita. Tradiciškai jis yra kepamas su filo tešla, pertepta alyvuogių aliejumi ir būna gana riebus. Aš išbandžiau lengviau pagaminamą ir mažiau riebią šio recepto versiją su didelėmis Santa Maria tortilijomis. Darbo daug mažiau nei su originaliu graikišku receptu, bet skonis nuo to tikrai nenukenčia! Kaip tik prasideda vietinių špinatų sezonas, kurių šiam patiekalui tikrai nepagailėkite! O kartu berkite ir kitų pavasarinių žalumynų – svogūnų laiškų ir krapų. Sudėtingiausia recepto dalis – pyragėlio sulankstymas į trikampėlius, bet jau nuo antro pyragėlio lankstymo tikrai įgusite. Patogiausia juos kepti sumuštinių grilio keptuvėje. Pora minučių ir jau galima ragauti!
Kaip tai darau, kviečiu pasižiūrėti filmuotame recepte.
Špinatus nuplaukite, perliekite karštu vandeniu, bet ne verdančiu, pakiškite po šaltu vandeniu, nusunkite vandens perteklių ir smulkiai supjaustykite. Svogūnų laiškus ir krapus taip pat supjaustykite ir viską suberkite į dubenį. Ten pat dėkite fetos sūrį, įmuškite kiaušinį ir viską šakute gerai sutrinkite ir išmaišykite. Druskos papildomai berti nereikia, nes fetos sūris ir taip yra sūrus. Svogūną ir česnakus supjaustykite, pakepkite ant alyvuogių aliejaus keptuvėje ir suberkite į fetos ir žalumynų mišinį. Dideles tortilijas perkirpkite pusiau, gausite 12 pusrutulių. Kiekveiną iš jų lengvai aptepkite alyvuogių aliejumi ir dėkite po šaukštą įdaro bei kruopščiai sulankstykite į trikampėlius. Kaip aš tai darau, žiūrėkite recepto video. Paruoštus trikampėlius patogiausiai iškepti grilinėje sumuštinių keptuvėje. Patiekite dar šiltus, kol traškūs, su jogurtiniu padažu. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVANetikri Spanakopita trikampėliai
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai