APP/ Baziniai receptai/ Pusryčiai/ Visi receptai/ Žiema

Džiovinti abrikosai obuolių sultyse

Taip paruošti džiovinti abrikosai būna labai skanūs: minkšti, sultingi ir net klampūs nuo sutirštėjusių obuolių sulčių. Džiovintų abrikosų brinkinimui geriau rinkitės natūralias nesaldintas obuolių sultis ir juos skaninkite cinamonu. Išbrinkinti džiovinti vaisiai labai tinka prie pusrytinės košės, natūralaus jogurto arba kreminės varškės, juos labai skanu valgyti ir vienus, kaip desertą.Panašiai mėgstu ruošti ir džiovintas slyvas, kurias brinkinu natūraliose apelsinų sultyse, irgi būna puikus šviežių vaisių pakaitalas žiemos laiku.

Brinkintus abrikosus šaldytuve galėsite laikyti iki savaitės, todėl jų tikrai verta pasiruošti daugiau.

Džiovinti abrikosai obuolių sultyse

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 1 l
Gaminimo laikas: 10 min ir brinkinimas

Džiovintus abrikosus gerai nuplaunu po tekančiu šiltu ir nuplikau verdančiu vandeniu. Juos suberiu į puodą kartu su obuolių sultimis ir cinamono žievelių lazdelėmis. Puodą užkaičiu ant vidutinės kaitros, laukiu, kol užvirs sultys. Kai sultys užverda paverdu 1 minutę, nukeliu nuo kaitros, uždengiu puodo dangtį ir palieku per naktį, kad vaisiai pilnai išbrinktų ir sugertų visas sultis. Ryte jais jau galėsite gardinti savo pusryčius.

Sudėtis

  • 0,5 kg džiovintų abrikosų
  • 2 stiklinių natūralių obuolių sulčių
  • 1 šaukštelio cinamono

Eiga

1

Džiovintus abrikosus gerai nuplaunu po tekančiu šiltu ir nuplikau verdančiu vandeniu. Juos suberiu į puodą kartu su obuolių sultimis ir cinamono žievelių lazdelėmis.

2

Puodą užkaičiu ant vidutinės kaitros, laukiu, kol užvirs sultys. Kai sultys užverda paverdu 1 minutę, nukeliu nuo kaitros, uždengiu puodo dangtį ir palieku per naktį, kad vaisiai pilnai išbrinktų ir sugertų visas sultis. Ryte jais jau galėsite gardinti savo pusryčius.

 

Gali patikti

2 komentarai

  • Atsakyti
    Laimute
    2014-04-17 at 1:47 pm

    Laba diena, pradinges receptas, nėra kiekių.

  • Atsakyti
    ramune
    2015-01-05 at 11:00 pm

    Sveiki, ar galite priminti kiekius?? Pamenu, jog gaminau ir buvo tobulai skanu…

  • Komentuokite