Labai skani pica. Kiek neįprasta, nes grybai jai naudojami džiovinti, o ne švieži, bet užtat labai priimtina lietuviškam skoniui, bent jau dzūkiškam tai jau tikrai. Šia pica, kažkada, seniai, labai seniai, prieš kokius penkiolika metų, suviliojau savo mylimą vyrą. Taigi, pica verta nuodėmės!
Beje, visai neseniai perskaičiau, kad pavadinimas pizza yra kilęs iš arabiškosios duonos pita ir, aišku, kad pirmosios picos tikrai buvo be pomidorų, kaip ir manoji…
Džiovintų baravykų pica
Sudėtis
- Picos pagrindui:
- 1,5 st. šilto vandens
- 100 g manų kruopų su selenėlėmis
- 400 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų (550 D)
- 1 a.š. sausų mielių
- 2 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. druskos
- 1 v.š. cukraus
- žiupenelis maltų juodųjų pipirų
- Picos viršui:
- 4 saujos džiovintų baravykų
- 4 v.š. riebios grietinės
- 4 mėlynieji svogūnai
- 300 g. “Rokiškio“ fermentinio sūrio
- druskos, maltų juodųjų pipirų, dž. čiobrelių (pagal skonį)
- alyvuogių aliejaus (kepimui)
Eiga
Tešlą picai dažniausiai minkau duonkepėje (tešlos programa). Man taip greičiausiai ir geriausiai gaunasi. Sudedu visus produktus, o duonkepė ją išminko ir iškildina, po 1,5 val. galiu ir pagrindus picai kočioti.
Prieš kelias valandas verdančiu vandeniu užpiltus baravykus gerai nuplaunu ir supjaustau.
Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepu plunksnelėmis pjaustytus svogūnus, subėriu grybus, kuriuos lengvai apkepu, apibėriu pipirais ir druska.
Pakilusią tešlą iškočioju ir formuoju picas.
Ant pagrindo tepu grietinę, apibarstau tarkuotu sūriu, o ant jo gražiai pamėtau keptų baravykų su svogūnais.
Paskutinis štrichas – džiovintų čiobrelių žiupsnelis, kuris picai suteikia dar daugiau miško kvapo. Viskas, o dabar kokiom 15-20 minučių į 180 laipsnių orkaitę.
10 Comments
aguonele
2011-02-21 at 7:41 pmAtejau, pavalgiau akimis ir ramiai galiu vel iseiti 🙂
Bet pirma palieku atsiliepima: puiki pizza!!!!!!
Vika
2011-02-21 at 8:07 pmpati skaniausia mano ragauta pica 🙂
Egle
2011-02-22 at 4:46 amDžiovinti grybai yra absoliutus gėris. Labai labai. kaip tik turiu litrą džiovintų grybų, ačiū už idėją savaitgalio pietums.
Rennie
2011-02-22 at 8:33 amAguonėle, ačiū!
Vika, reikės kada pakartoti.
Egle, tikiuosi, tau patiks.
Neringa
2012-02-02 at 1:03 pmkaip gardziai atrodo ir skamba! noriu!
Rennie
2012-02-02 at 1:09 pmNeringa, jei turi džiovintų grybų, tai būtinai išsikepk! Visi kas ragauja iš pradžių būna nustebę, kad džiovintus grybus galima į picą dėti, bet paragavę giria, kad tai viena skaniausių picų. Tokia su dzūkišku cinkeliu 🙂
Spyglys
2012-02-02 at 4:06 pmMamai uzdavini duosiu iskepti seimynai tokia. Jau dabar seile tysta… Aciu Renata!
Rennie
2012-02-02 at 6:33 pmTikiuosi patiks 🙂
Citrina ir bulvė
2012-02-02 at 6:33 pmLabai skaniai atrodo. Ir pagrindas koks traškus… Įdomu, kad į tešlą dedami manai, galbūt jie ir duoda to traškumo? 🙂
Rennie
2012-02-02 at 6:37 pmManus dedu pagal J.Oliver rekomendacijas, tikrai priduoda traškumo ir autentiškumo.