APP/ Kepiniai/ Visi receptai/ Žiema

Džiovintų baravykų pica

Labai skani pica. Kiek neįprasta, nes grybai jai naudojami džiovinti, o ne švieži, bet užtat labai priimtina lietuviškam skoniui, bent jau dzūkiškam tai jau tikrai. Šia pica, kažkada, seniai, labai seniai, prieš kokius penkiolika metų, suviliojau savo mylimą vyrą. Taigi, pica verta nuodėmės!

Beje, visai neseniai perskaičiau, kad pavadinimas pizza yra kilęs iš arabiškosios duonos  pita ir, aišku, kad pirmosios picos tikrai buvo be pomidorų, kaip ir manoji…

Džiovintų baravykų pica

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 2 didelės picos
Gaminimo laikas: 90 min tešlai, 15 min. gaminimas Kepimo laikas: 20 min

Sudėtis

  • Picos pagrindui:
  • 1,5 st. šilto vandens
  • 100 g manų kruopų su selenėlėmis
  • 400 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų (550 D)
  • 1 a.š. sausų mielių
  • 2 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. druskos
  • 1 v.š. cukraus
  • žiupenelis maltų juodųjų pipirų
  • Picos viršui:
  • 4 saujos džiovintų baravykų
  • 4 v.š. riebios grietinės
  • 4 mėlynieji svogūnai
  • 300 g. “Rokiškio“ fermentinio sūrio
  • druskos, maltų juodųjų pipirų, dž. čiobrelių (pagal skonį)
  • alyvuogių aliejaus (kepimui)

Eiga

1

Tešlą picai dažniausiai minkau duonkepėje (tešlos programa). Man taip greičiausiai ir geriausiai gaunasi. Sudedu visus produktus, o duonkepė ją išminko ir iškildina, po 1,5 val. galiu ir pagrindus picai kočioti.

2

Prieš kelias valandas verdančiu vandeniu užpiltus baravykus gerai nuplaunu ir supjaustau.

3

Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepu plunksnelėmis pjaustytus svogūnus, subėriu grybus, kuriuos lengvai apkepu, apibėriu pipirais ir druska.

4

Pakilusią tešlą iškočioju ir formuoju picas.

5

Ant pagrindo tepu grietinę, apibarstau tarkuotu sūriu, o ant jo gražiai pamėtau keptų baravykų su svogūnais.

6

Paskutinis štrichas – džiovintų čiobrelių žiupsnelis, kuris picai suteikia dar daugiau miško kvapo. Viskas, o dabar kokiom 15-20 minučių į 180 laipsnių orkaitę. 

Gali patikti

10 Comments

  • Atsakyti
    aguonele
    2011-02-21 at 7:41 pm

    Atejau, pavalgiau akimis ir ramiai galiu vel iseiti 🙂
    Bet pirma palieku atsiliepima: puiki pizza!!!!!!

  • Atsakyti
    Vika
    2011-02-21 at 8:07 pm

    pati skaniausia mano ragauta pica 🙂

  • Atsakyti
    Egle
    2011-02-22 at 4:46 am

    Džiovinti grybai yra absoliutus gėris. Labai labai. kaip tik turiu litrą džiovintų grybų, ačiū už idėją savaitgalio pietums.

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-02-22 at 8:33 am

    Aguonėle, ačiū!
    Vika, reikės kada pakartoti.
    Egle, tikiuosi, tau patiks.

  • Atsakyti
    Neringa
    2012-02-02 at 1:03 pm

    kaip gardziai atrodo ir skamba! noriu!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-02 at 1:09 pm

      Neringa, jei turi džiovintų grybų, tai būtinai išsikepk! Visi kas ragauja iš pradžių būna nustebę, kad džiovintus grybus galima į picą dėti, bet paragavę giria, kad tai viena skaniausių picų. Tokia su dzūkišku cinkeliu 🙂

  • Atsakyti
    Spyglys
    2012-02-02 at 4:06 pm

    Mamai uzdavini duosiu iskepti seimynai tokia. Jau dabar seile tysta… Aciu Renata!

  • Atsakyti
    Citrina ir bulvė
    2012-02-02 at 6:33 pm

    Labai skaniai atrodo. Ir pagrindas koks traškus… Įdomu, kad į tešlą dedami manai, galbūt jie ir duoda to traškumo? 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-02 at 6:37 pm

      Manus dedu pagal J.Oliver rekomendacijas, tikrai priduoda traškumo ir autentiškumo.

    Komentuokite