Kaip ir kiekvienais metais džiugiai pradedu rabarbarų sezoną su pyragais! Šis keksas jau antrasis mano kepinys su rabarbarais. Paprastas, nereikalaujantis daug ingredientų, bet nepaprastai skanus.
Pirmąjį rabarbarų pyragą šiemet kepiau su trupinių kepure žurnalo “Lamų slėnis” fotosesijai, kurią galite pamatyti ir pasisvečiuoti mano namuose pavartę el. šio žurnalo versiją. Jo receptą rasite ir mano knygoje “Sezoninių skanumynų istorijos”, juo dalinausi ir savo bloge čia. Kepti pyragus su rabarbarais labai mėgstu, nes tai pirmasis šviežias sezoninis pavasario ingredientas, tinkantis pyragams. Kol uogos ir vaisiai dar nesunokę, kepu skanumynus su rabarbarais! Naujausia mūsų su Lina Liubertaite radijo laida “Augalų entuziastai” irgi buvo dedikuota rabarbarams. Lina papasakojo kaip jų pasisodinti ir kaip užauginti gausų derlių, o aš pasidalinau ką skanaus ir įdomaus su jais galite pasigaminti. Šią radijo laidą per “Žinių radijas” galite bet kada perklausyti čia. Linkiu gardaus ir gausaus rabarbarų derliaus!
Rabarbarų sezonui Pasiruoškite kekso formą, ištepkite ją sviestu, patieskite kepimo popierių. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių karščio. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, tada po vieną suleiskite kiaušinius, sukrėskite grietinę, suberkite smulkiai nutarkuotą apelsino žievelę, vanilinį cukrų. Gerai išmaišykite ir subėrę miltų mišinį užmaišykite tirštą tešlą. Į paruoštą tešlą suberkite pjaustytus rabarbarus, išmaišykite, kad jie vienodai pasiskirstytų po tešlą. Tešlą pilkite į kekso formą ir pašaukite kepti į įkaitintą orkaitę 50-60 minučių, kol į keksą įkištas medinis pagaliukas bus sausas. Iškepusį keksą kartu su kepimo popieriumi išimkite iš formos ir palikite ant grotelių ataušti. Kol aušta keksas pasiruoškite glajų sumaišydami cukraus ir lofilizuotų braškių miltelius su šviežiai spaustomis apelsinų sultimis. Cukraus miltelių berkite tiek, kad glajus taptų tirštesnis ir per greitai nenubėgtų nuo pyrago. Ataušusį keksą apliekite rausvos spalvos glajumi, galite apibarstyti atlikusiais rabarbarų gabalėliais. Be glajaus keksas irgi labai skanus. Grietininis keksas su rabarbarais
Sudėtis
Eiga
7 Comments
Audronė
2020-05-17 at 7:16 pmDraugė man padovanojo rabarbarų. Nieko nebuvau kepus iš jų. Vakar kepiau grietininį keksą su rabarbarais. Graži spalva, skanus ir drėgnas. Ačiū už receptą.
Margarita
2020-05-21 at 12:31 pmAr galima grietine pakeisti grietinele?
Renata
2020-05-21 at 4:30 pmGalite pabandyti, bet naudokite riebią plakimui skirtą grietinėlę.
Do
2020-08-11 at 5:24 pmO jei vietoj rabarbaru deciau skyvas pjaustytas gabaleliais?🤔 turiu tokiu dar kietoku ir nesugalvoju i koki pyraga jas integravus😅
Renata
2020-08-13 at 4:58 pmManau, kad slyvos irgi tiktų 🙂
Staselė
2020-09-03 at 1:08 pmLabai ačiū už receptą. Aš iškepiau su obuoliais, gavosi taipogi nuostabus.
Renata
2020-09-10 at 2:19 pmSu obuoliais irgi turėtų būti labai skanu. Smagu kad patiko 🙂