Kasdienei vakarienei šiandien – Indija kvepiantis troškinys su avinžirniais! Tai dar vienas patiekalas iš virtuvės spintelių atsargų, nes jo pagrindą sudaro avinžirniai, konservuoti pomidorai ir pakelis Santa Maria vidutinio riebumo kokosų pieno.
Jei norite riebesnio ir dar tirštesnio kario, galite rinktis kreminės konsistencijos 24 proc. riebumo kokosų pieną. Kitą troškinio dalį sudaro švieži ir džiovinti prieskoniai, taigi troškinys gaunasi aromatingas ir šildantis. Tai bazinis avinžirnių kario receptas, sezono metu jį dar papildau pjaustytais moliūgais, arba špinatais. Dažniausiai šį troškinį ruošiu su namuose virtais avinžirniais, kurių dažniausiai savaitės pradžioje išsiverdu daugiau ir laikau šaldytuve, kad galėčiau greituoju būdu pagaminti humusą, įberti jų į ruošiamas salotas ar trintas sriubas, troškinius. Jei virtų avinžirnių neturite, puikiai tiks ir konservuoti avinžirniai skardinėje. Užtruksite trumpiau nei pusvalandį ir sotus aromatingas troškinys jau garuos ant vakarienės stalo!
Vegetariškas pasirinkimas Pirmiausiai užstatykite virti ryžius, o kol jie išvirs paruošite troškinį. Gilesnėje keptuvėje ant lydyto sviesto pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką ir tarkuotą imbiero šaknį. Šviežius prieskonius apibarstykite džiovintais prieskoniais: kuminu, cinamonu, ciberžole, aitriosiomis paprikomis ir apkepkite maišydami. Tada supilkite konservuotus pomidorius ir nusunktus avinžirnius, skaninkite druska, cukrumi ir kelias minutes pavirkite. Galiausiai supilkite kokosų pieną ir dar kelias minutes pavirkite. Nukelkite nuo ugnies. Troškinį pateikite indeliuose kartu su virtais ryžiais, apibarstytą smulkintais kalendrų lapeliais. Jei troškinys gavosi aštrokas, jį nugesinkite ant kario užpylę kelis šaukštus jogurto. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Santa Maria Lietuva Indiškas avinžirnių karis
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai