APP/ Atsargoms/ Vasara/ Visi receptai

Rabarbarų drebučiai

Liepoms pražydus visada nuimu ir savo auginamų rabarbarų derlių, dažniausiai tai būna po Joninių, bet šiemet visi augalai vėluoja žydėti, o liepos Druskininkuose pražydo tik per Mindaugo karūnavimo dieną. Todėl rabarbarų sezono uždarymą šiemet irgi atidėjau, bei tik šį savaitgalį išskyniau tuos, kurie atliko nuo rabarbarų pyragų kepimo. Savo darže auginu du senovinius rabarbarus, iš jų priskyniau apie 2 kg atlikusių rabarbarų kotų, iš kurių išviriau kvapnius rabarbarų drebučius.

Drebučių receptui rabarbarų nereikia lupti, jų odelėje daug skonio ir aromato, pagal receptą, išvirtus rabarbarus reikės nuvarvinti, o drebučių gaminimui bus naudojama tik jų sunka. Kad rabarbarų drebučiai įgautų gražią rausvą spalvą ir švelnų braškių bei vanilės aromatą, įbėriau šiek tiek braškių bei įmečiau vanilės ankštį su sėklytėmis. Bet visas šis gėris į drebučius tikrai nesušoktų, jei ne stebuklingas Dansukker uogienių cukrus. Šiame cukruje yra natūralaus pektino, tirštinančios augalinės medžiagos, kuri išgaunama iš šermukšnių uogų. Aišku, yra uogų bei vaisių, kuriuose natūraliai yra daug pektinio: serbentuose, agrastuose, obuoliuose, kriaušėse, slyvose, bet braškėse ir rabarbaruose jo tikrai trūksta. Man patinka, kad ruošiant su šiuo cukrumi, užtenka virti vos 15 minučių ir uogienė, drebučiai ar džemas jau būna sutirštėję. O geriausia žinią – gaminant su uogienių cukrumi – cukraus į uogienes galime berti per pusę mažiau! Su šiuo receptu savo virtuvėje atidarau uogienių virimo sezoną!

Rabarbarų drebučiai

4 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 5 (4 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: apie 2-2,2 l
Gaminimo laikas: 20+20 min. ir nuvarvinimas

Sudėtis

  • 1,5 kg rababarų
  • 0,5 kg braškių
  • 1 l vandens
  • 1 vanilės ankšties
  • pusės žaliosios citinos sulčių
  • 1 kg DANSUKKER uogienių cukraus

Eiga

1

Rabarbarus ir braškes nuplaukite. Rabarbarų lupti nereikia, tik supjaustykite 1 centimetro ilgio gabaliukais, nuo braškių nuskabykite kotelius ir viską subekite į didelį puodą, ten pat įpilkite 1l vandens ir statykite virti. Rabarbarus su braškėmis užvikite ir virkite apie 20 minučių. Palikite, kiek praaušti. Virš švaraus puodo uždėkite tankų kiaurasamtį, arba užklokite muslino dobelę, naudojamą nuvarvinimui, ar sūrmaišį. Išvirtą rababarų masę supilkite į kiaurasamtį (dobelę ar sūrmaišį) nuvarvinimui ir palikite nakčiai, kad gerai nuvarvėtų. Sūrmaišio jokiais būdais nespauskite, nes drebučiai gausis neskaidrūs, leiskite visam skysčiui natūraliai lėtai nuvarvėti. Toliau naudosite tik nuvarvėjusią sunką, tirščių neprireiks.

2

Ryte nuvarvėjusias sunką supilkite į puodą, turėtų gautis apie 2l skysčio. Jei tokio kiekio kiek trūksta, į atlikusius tirščius įpilkite trūkstamą dalį verdančio vandens ir dar kartą, tik greičiau, nuvarvinkite trūkstamą sunkos dalį. Paruoštą 2 l rabarbarų-braškių sunką užkaitinkite, kol pradės garuoti, įpilkite išspaustas žaliosios citrinos sultis, įmeskite vanilės ankštį bei iš jos išimtas sėklytes, lėtai supilkite uogienių cukrų, išmaišykite ir lėtai virkite apie 20 minučių.

3

Išvirusią sunką supilstykite į sterilizuotus stiklinius indelius ir palikite neužsuktus, kol pilnai atvės bei sustings į drebučius. Kol skystis karštas, bus gana skystas, bet šaldamas jis sustings ir tik tada galėsite sandariai užsukti bei pasidėti žiemai.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su DAN SUKKER LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite