APP/ Mėsa/ Vasara/ Visi receptai

Traiškyti mėsainiai su keptais svogūnais

Originaliai šis mėsainis vadinamas Smash burger, jis kildinamas iš JAV Oklahomos miesto. Mūsų šeimoje šio tipo mėsainiai dažniausiai gaminami ir labiausiai mėgstami. Mėsos paplotėlį patogiausia kepti ant įkaitusios ketaus plokštės, kuri dedama ant tiesioginės ugnies arba paprasčiausioje ketaus keptuvėje.

Ne veltui šis mėsainis vadinamas “traiškytu”, jį ruošiant iš maltos mėsos suformuojamas rutuliukas, kuris dedamas ant įkaitusio pagrindo ir smarkiai suspaudžiamas mentele, kad taptų mėsos blynu, tada ant viršaus dedami plonai pjaustyti svogūnai, kurie mėsainiui suteikia saldumo, pikantiškumo ir traškumo. Šio mėsainio išskirtinumas – gardi keptų svogūnų ir gerai apkepusios mėsos pora, prie kurių idealiai tinka salsvas Santa Maria chipotle aitriųjų paprikų padažas ir naminės brioche mėsainių bandelės.

Šis receptas iš elektroninės knygelės “Susitikime prie grilio”, ją visiškai nemokamai su 12 naujų grilio receptų galite parsisiųsti iš mano blogo! 

Traiškyti mėsainiai su keptais svogūnais

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
By Renata ir Martynas prie grilio Kiekis: 4 dvigubiems mėsainiams
Gaminimo laikas: 20 min. ir mėsos šaldymas

Sudėtis

  • 800 g maltos jautienos
  • 4 didelių svogūnų
  • 8 riekelių čederio sūrio
  • Santa Maria druskos iš malūnėlio
  • Santa Maria Tellicherry juodųjų pipirų iš malūnėlio
  • Patiekti:
  • 4 bandelių mėsainiams
  • salotų lapų
  • Santa Maria BBQ padažo Sweet Chipotle

Eiga

1

Iš maltos mėsos suformuokite 8 mėsos rutuliukus po 100 gramų, kiekvieną rutuliuką apibarstykite maltais Tellicherry pipiriais ir padėkite bent valandai į šaldytuvą.

2

Bandeles perpjaukite pusiau ir trumpai apkepkite nupjauta puse žemyn. Apkeptas bandeles uždenkite rankšluosčiu, kad neatšaltų.

3

Kepsninėje įkaitinkite ketaus plokštę arba didesnę ketaus keptuvę. Kepimo pagrindą apipurkškite aliejumi, ant jo dėkite kelis mėsos rutuliukus. Mėsos rutuliukus stipriai paspauskite mentele, kad jie pataptų mėsos blynais, kuriuos apibarstykite druska ir vieną pusę kepkite 2-3 minutes. Tada ant mėsos viršaus uždėkite po saują, plunksnelėmis plonai pjaustytų, svogūnų ir apverskite kepti ant kitos pusės, kad svogūnai gražiai apkeptų, o ant apkeptos mėsos pusės uždėkite riekelę čederio sūrio. Kol apkeps svogūnai, sūris spės išsilydyti.

4

Formuokite mėsainį. Vieną bandelės nupjautą pusę patepkite BBQ padažu, uždėkite salotų lapus, tada dėkite vieną mėsos paplotėlį lydytu sūriu į viršų, o ant jo uždėkite ir antrąjį, keptais svogūnais į apačią. Mėsą uždenkite salotų lapais ir pavožkite padažu aptepta antra bandelės puse. Skanaukite kol šilta!

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite