Idėja greitai sezoninei vakarienei! Kas gali būti geriau už geitai, vienoje keptuvėje apkeptą mėsą su daržovėmis? Mano šeima tokius patiekalus labai mėgsta, juos ruošiu su pačiomis įvairiausiomis sezoninėmis dažovėmis. Pavasario pabaigoje ir vasaros pradžioje skaniausia su šviežiais smidrais! Kitu metų laiku išbandykite su morkomis, paprikomis, grybais.
Tokiam patiekalui labiausiai tinka jautienos nugarinė, kurią reikia supjaustyti juostelėmis, ji iškepa labai greitai bei būna minkšta, sultinga. Dažniausiai renkuosi kokybišką lietuvišką jautieną iš Agaras. Labai patogu, kad mėsos galima įsigyti už geresnę kainą tiesiai iš gamintojo jų elektroninėje parduotuvėje. Jautienos nugarinės pjausnys šiam patiekalui tinka idealiai! Kol tęsiasi smidrų sezonas labai rekomenduoju išbandyti!
Jautieną išimkite iš pakuotės, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite juostelėmis. Smidrus nuplaukite, nulaužykite sumedėjusius galiukus, supjaustykite 2 cm gabaliukais. Svogūnų laiškus supjaustykite įstrižai panašaus ilgio gabaliukais, kaip smidrus. Iš visų padažui skirtų ingredientų užmaišykite padažą. Pjaustytą mėsą trumpam užmarinuokite ją išmaišydami su sojos padažu, aliejumi ir kukurūzų miltais, gardinkite maltais juodaisiais pipirais. Gerai įkaitintoje keptuvėje ant kelių šaukštų aliejaus trumpai apkepkite pjaustytus smidrus. Kai apkeps išimkite iš keptuvės, į ją pilkite dar kelis šaukštus aliejaus ir apkepkite pjaustytą jautieną, kol nebebus rausva. Tada į keptuvę grąžinkite apkeptus smidus, suberkite pjaustytus svogūnų laiškus ir kelias minutes kartu pakepkite, tada supilkite paruoštą padažą ir gerai išmaišykite, užvirkite bei nukelkite nuo ugnies. Troškinį patiekite iš karto su virtais ryžiais, kapotomis kalendromis ir aitriosiomis paprikomis. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FEEL THE BEEFJautienos ir smidrų
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai