Po Velykinių vaišių ir pagaliau baigtų jų maisto likučių, užsimaniau meksikietiškų skonių. Kadangi šaldytuve nuo švenčių atliko keptos vištienos sugalvojau greitai šeimos vakarienei paruošti meksikietiškų tostadų. Anksčiau apie tostadas nebuvau girdėjusi, bet akis užkliuvo už šio, skaniai pateikto, recepto ir susigundžiau išbandyti vakarienei. Tostada tai meksikietiškas patiekalas, tradiciškai ruošiamas ant aliejuje virtų tortilijų paplotėlių. Skaičiau, jog Meksikoje jos pateikiamos, kaip greitas gatvės maistas. Šis tostadų receptas nėra visai tradicinis, o kiek sveikesnis, nes tortilijas kepiau ne aliejuje, o orkaitėje, apšlaksčiusi vos keliais šaukštais alyvuogių aliejaus. Gavosi labai traškios, visai kaip būtų skrudintos aliejuje. Tostados dažniausiai pateikiamos su tradiciniais meksikietiškais ingredientais: pupelėmis, kukurūziais, avokadais, pomidorais, paprikomis, sūriu šviežiu sūriu. Šį receptą paderinau pagal sezoną ir savo šaldytuvo turinį, todėl paruošiau su smulkinta vištiena, konservuotais kukurūzais, šviežiais savo ant palangės užaugintais svogūnų laiškais, trintais avokadais, kalendrų lapeliais ir anksčiau paruoštu Ranchero padažu, kurio receptą jau aprašiau ankstesniame Huervos Rancheros recepte. Visgi kaip gerai savo virtuvės atsargų spintelėje kartu su konservuotomis daržovėmis turėti atsargai pasidėjus ir Santa Maria tortillų paplotėlių. Tada vakarienę pasiruošti užtrunka vos 20 minučių!
Meksikietiškos tostados su vištiena
Meksikietiška virtuvė
Sudėtis
- 8 Santa Maria tortillų
- 2 keptų vištienos krūtinėlių
- 2 prinokusių avokadų
- 1 indelio konservuotų kukurūzų
- 80 g fetos arba brinzos sūrio
- ryšelio šviežių kalendrų
- ryšelio svogūnų laiškų arba 1 mėlynojo svogūno
- 1 žaliosios citrinos
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- 1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
- 8 šaukštų Ranchero padažo (jo receptą rasite čia)
- alyvuogių aliejaus aptepti
Eiga
Tortilijų paplotelius išdėliokite ant skardos, aptepkite iš abiejų pusių alyvuogių aliejumi ir apibarstykite aitriųjų paprikų dribsniais. Jei turite tik vieną skardą, kepti reikės per kelis kartus. Taip paruoštus paplotėlius pašaukite į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę 5 minutėms apskrusti. Paplotėliai turi būti traškūs.
Kol kepa tortilijos, šakute sutrinkite avokadus, juos apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis, gardinkite druska ir pipirais.
Iš anksto keptą vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumaišykite su nusunktais konservuotais kukurūzais, pjaustytomis kalendromis ir svogūnais. Apšlakstykite pusės žaliųjų citrinų sultimis, apibarstykite druska ir pipirų dribsniais bei gerai išmaišykite.
Ant traškių paplotėlių tepkite trintų avokadų, apšlakstykite Ranchero padažu ir berkite paruoštas salotas iš vištienos bei kukurūzų. Ant viršaus apibarstykite trupinto sūrio. Skaniausia valgyti, kol paplotėliai dar šilti.
Užrašai
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA
Komentarai