APP/ Mėsa/ Vasara/ Visi receptai

Mėsainis, įkvėptas Kaprio salotų

Kaprio salotas žino ir mėgsta visi. Dabar, kai dera vietiniai pomidorai, pats jų sezonas! Šių salotų įkvėpta paruošiau Kaprio mėsainius. Jiems be mėsainiams įprastų ingredientų – jautienos maltinio ir bandelės, naudojau ir tradicinius Kaprio salotų ingredientus – mocarelos sūrį, pomidorus, bazilikus, o vietoj įprastų burgeriams padažų – šviežiai trintą bazilikų pesto. Tikras sezoninis rugpjūčio mėsainis! Visi valgę jį įverino 10/10. Kol vietiniai pomidorai patys šviežiausi ir skaniausi, verta išbandyti.

Šio mėsainio skonis labai priklauso nuo ingedientų kokybės. Pomidorus rinkitės vietinius, mocarelos sūrį kokybišką, geriau pagamintą Italijoje, bazilikų pesto iš šviežių bazilikų pasigaminkite patys, mėsą rinkitės kuo kokybiškesnę. Šią vasarą su Vyras prie gilio pamėgome Feel The Beef jautienos maltinius mėsainiams, kurie mums tapo tikras atradimas. Anksčiau pirkdavome jautieną, patys ją maldavome, minkydavome ir fomuodavome mėsainių paplotelius. Paragavę šių jautienos maltinių nusprendėme, kad patiems jų nuo…iki ruošti tikai nebeverta, nes geresnės mėsos vargiai ar patys malimui nusipirksime. Feel The Beef jautienos maltiniai paruošti iš 30 dienų brandintos, Lietuvoje užaugintos, smulkintos jautienos. Jie yra sausai brandinti, tokia mėsa yra dar minkštesnė ir vos per kelias kepimo minutes puikiai iškepa bei išlieka itin sultinga. Šių maltinių dėka šią vasarą skaniausius mėsainius su vaikais kepėme daug dažniau. Jei dar neragavote, rekomenduoju išbandyti!

Norintys patys išsikepti Brioche bandeles, jų receptą ras mano tinklaštyje čia.

Mėsainis, įkvėptas Kaprio salotų

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 8 min.

Sudėtis

  • 2 pakuočių (4 maltinukų) "Feel The Beef" jautienos maltinių mėsainiams
  • 4 burgerių bandelių
  • 1 mocarelos sūrio ritinėlio
  • 2 didesnių pomidorų
  • kelių saujų šviežių bazilikų lapelių
  • 4 šaukštų naminio bazilikų pesto
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus ir balzaminio acto apšlakstyti

Eiga

1

Mėsainių maltinukus prieš valandą išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Kiekvieną maltinį aptepkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir maltais juodaisais pipirais. Kepsninę įkaitinkite iki vidutinės temperatūros, kepimui ant tiesioginės kaitros.

2

Mocarelą supjaustykite vidutinio storio apskritimais, kaip Kaprio salotoms, taip pat ir pomidorus. Iš anksto pasiruoškite bazilikų pesto, o bazilikų lapelius, skirtus dėti į burgerius, nuplaukite bei nusausinkite.

3

Pradžioje, trumpai, ant kepsninės grotelių apkepkite bandeles, jas uždenkite rankšluostėliu, kad neatvėstų. Tada kepkite mėsainių paplotelius - po 4 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepę uždenkite folija, kad neatauštų.

4

Formuokite mėsainius. Abi bandelės puses gausiai aptepkite pesto padažu, ant apatinės bandelės pusės uždėkite kelias pomidorų riekeles, ant jų dėkite iškeptą jautienos maltinį, tada mocarelos riekelę, kurią apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu, o ant jos šviežių bazilikų lapelių bei užvožkite viršutine bandelės puse. Viską suspauskite rankomis ir mėgaukitės, kol neatšalo!

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FEEL THE BEEF

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite