Mėsainiai pitoje – šios vasaros mūsų šeimos hitas! Jie labai lengvai pagaminai ir tokie neatsivalgomai skanūs, kad norisi gaminti vėl ir vėl. Šį kartą ruošiau juos su graikišku cinkeliu – pagaminau fetos ir graikiško jogurto padažą, šviežių sezoninių daržovių graikiško tipo salotas, beliko tik kepsninėje iškepti lietuviškos jautienos Feel the Beef mėsos maltinius ir pašldyti pirktines pitas. Jei norite pitas išsikepti patys, tinklaraštyje rasite net du jų receptus: pitų duonelės ir graikiškos pitos. Nors smagu pasidžiaugti, kad jau ir prekybos centruose galima įsigyti kokybiškų pitų duonelių, kurias beliks tik sudrėkinti ir trumpai pašildyti kepsninėje. Mėsainiai pitoje man patinka net labiau už tradicinius mėsainius su bandelė, nes taip suvalgoma mažiau duonos ir labiau atsiskleidžia keptos mėsos bei daržovių ir padažo skoniai.
Maltinius mėsainiams visada renkuosi Feel the Beef. Tai 30 dienų brandintos smulkintos jautienos paplotėliai mėsainiams. Sausai brandinta mėsa yra dar minkštesnė, o per vos kelias kaitros minutes maltiniai tampa itin sultingi. Išskirtinei mėsos kokybei svarbiausia – gyvulių gerovė, todėl galvijai laisvai ganosi Baltijos šalių lankose, džiaugiasi grynu oru, maitinasi motinos pienu bei vešlia žole. Šio gamintojo brandinta jautiena manęs dar niekada nenuvylė!
Pirma, pasiruoškite padažą. Fetos sūrį sutrupinkite ir sumaigykite šakute kartu su graikišku jogurtu, gardinkite citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi ir smulkintais krapais. Išsukite padažą iki vientisos masės. Paruoškite salotas. Agurkus su pomidorais supjaustykite riekelėmis, įpjaustykite mėlynąjį svogūną plunksnelėmis, gardinkite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais, gerai išmaišykite. Užkurkite tiesioginės kaitros kepsninę. Jei naudosite pirktines pitas, jas sudrėkinkite ir trumpai pašildykite ant grotelių, vartydami iš abiejų pusių. Pašildytas pitas uždenkite rankšluosčiu ar folija, kad neatauštų. Iškepkite mėsos paplotėlius. Juos iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros. Aptepkite paplotėlius alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje kepsninėje ant grotelių. Mėsos paplotėlius kepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepusius sudėkite vieną ant kito, kad taip greitai neatšaltų ir palikite 5-10 minučių subręsti. Formuokite mėsainius pitoje. Pitą perpjaukite pusiau, praverkite kišenėlę, kurios vidų aptepkite fetos padažu. Mėsos paplotėlį perpjaukite pusiau ir vieną puselę įdėkite į vieną pitos pusę, o antrą - į kitą. Šalia mėsos į pitos kišenėlę dar įdėkite daržovių salotų. Kiekvienam valgytojui atiteks dvi mėsainių pitoje puselės. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su "Feel the Beef"Mėsainiai pitoje
Sudėtis
Eiga
Užrašai









Komentarai