Kepsninėje keptus lipnius ir dūmais kvepiančius vištienos sparnelius mėgsta visi! O šie dar ir neatsivalgomai skanūs, marinuoti greituoju būdu jau paruoštame skystame Teriyaki marinate. Dažniausiai, norint paruošti japonišką marinatą, prireikia daug skirtingų ingredientų: sojų padažo, mirino, skrudintų sezamų aliejaus, įvairiausių šviežių ir džiovintų prieskonių, bet kai visos jų gausybės nėra po ranka, praverčia jau paruoštas skystas, japoniško skonio, Santa Maria skystasis marinatas. Jei į kepimo pabaigą sparnelius dar aptepsite saldžiu Teriyaki padažu, jie bus dvigubai skanesni! Kad sparneliai neapdegtų, po aptepimo padažu, kepkite juos vos po kelias minutes ant kiekvienos pusės. Prieš pateikiant keptus sparnelius apibarstykite sezamų sėklomis, šviežiomis kalendromis ir apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis. Negalėsite atsivalgyti!
Kviečiu žiūrėti šio recepto video.
Kepsninės receptas Vištienos sparnelius nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir užpilkite jau paruoštu skystu Teriyaki marinatu. Mėsą marinuokite porą valandų arba galite palikti šaldytuve per naktį. Pasimarinavusius vištienos sparnelius, kad būtų patogiau kepant vartyti, kiekvieną atskirai užverkite ant medinio iešmelio, kuriuos prieš tai pamirkykite vandenyje. Įkaitinkite kepsninę kepimui ant tiesioginės ugnies iki 200 laipsnių karščio. Sparnelius kepkite ant įkaitusių grotelių 7- 8 minutes pavartant iš abiejų pusių. Kad mediniai iešmeliai neapdegtų, jų galus laikykite ant folijos. Kai sparneliai bus beveik iškepę aptepkite juos Teriyaki padažu ir dėkite ant grotelių dar kepti po minutę ant kiekvienos pusės. Iškepusius sparnelius apibarstykite sezamų sėklomis ir pateikite su žaliųjų citrinų skiltelėmis, šviežiomis kalendromis, pjaustytomis aitriosiomis paprikomis. Išbandykite kitaip: sparnelius lygiai taip pat galima iškepti ir namų virtuvėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių karščio orkaitėje ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVATeriyaki vištienos sparneliai ant iešmelių
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai