Pasiilgusiems kelionių ir egzotikos – patiks ši aromatinga tailandietiška sriuba su vištiena, galangalu ir kokosų pienu. Jei žodis “Galangalas” jums skamba egzotiškai, galiu patikinti, kad švežios galangalo šaknies (lietuviškai ją reikėtų vadinti “Alpinijos šaknis”) jau galima įsigyti ir Lietuvioje – didžiosiose RIMI parduotuvėse.
Prieš kelis metus šį prieskonį pirmą kartą paragavau keliaudama po Indoneziją. Pamenu, pamačiusi, kaip jis auga pagalvojau, kad tai kitos rūšies imbieras, bet kai paragavau, atsiskleidė visai kitokios, nei imbiero, skonių gamos. Apie galangalo šaknį parašiau atskirą straipsnį, jį galite skaityti čia. Jei pasiilgote kelionių skonio, laikas išbandyti kažką naujo, kas nukels į egzotiškas šalis!
Jei naudojate vištienos filė, ją supjaustykite. Galangalą nuluplkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais. Grybus nuplaukite ir supjaustykite. Užvirkite vištienos sultinį, į jį suleiskite vištieną, po 10 minučių virimo, kai vištiena išvirs, sudėkite grybus ir visus prieskonius: galangalo šaknį, citrinžolę, pjaustytas aitriąsias paprikas, kaffir lapus, pavirkite dar 10 minučių. Tada supilkite kokosų pieną, žaliųjų citrinų sultis ir žuvų padažą. Kelias minutes pavirkite ir nukelkite nuo ugnies. Sriubą pilstykite į lėkštes, apibarstykite šviežiais kalendrų lapeliais ir pjaustytomis aitriosiomis paprikomis. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su RIMI LIETUVATailandietiška vištienos sriuba su kokosų pienu ir galangalu TOM KHA KAI
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai