APP/ Pavasaris/ Sriubos/ Visi receptai

Tailandietiška vištienos sriuba su kokosų pienu ir galangalu TOM KHA KAI

Pasiilgusiems kelionių ir egzotikos – patiks ši aromatinga tailandietiška sriuba su vištiena, galangalu ir kokosų pienu. Jei žodis “Galangalas” jums skamba egzotiškai, galiu patikinti, kad švežios galangalo šaknies (lietuviškai ją reikėtų vadinti “Alpinijos šaknis”) jau galima įsigyti ir Lietuvioje – didžiosiose RIMI parduotuvėse.

Prieš kelis metus šį prieskonį pirmą kartą paragavau keliaudama po Indoneziją. Pamenu, pamačiusi, kaip jis auga pagalvojau, kad tai kitos rūšies imbieras, bet kai paragavau, atsiskleidė visai kitokios, nei imbiero, skonių gamos. Apie galangalo šaknį parašiau atskirą straipsnį, jį galite skaityti čia. Jei pasiilgote kelionių skonio, laikas išbandyti kažką naujo, kas nukels į egzotiškas šalis!

Tailandietiška vištienos sriuba su kokosų pienu ir galangalu TOM KHA KAI

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 3 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 300 g vištienos
  • 500 ml sultinio
  • 250 ml kokosų pieno
  • nykščio ilgio galangalo šaknies
  • 2 citrinžolių kotelių
  • 2 džiovintų kaffir laimų lapų
  • 2 aitriųjų paprikų
  • saujos šviežių grybų, puikiai tinka pievagrybiai
  • šviežių kalendrų lapelių
  • 1 žaliosios citrinos sulčių
  • 4-5 šaukštų žuvų padažo

Eiga

1

Jei naudojate vištienos filė, ją supjaustykite. Galangalą nuluplkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais. Grybus nuplaukite ir supjaustykite.

2

Užvirkite vištienos sultinį, į jį suleiskite vištieną, po 10 minučių virimo, kai vištiena išvirs, sudėkite grybus ir visus prieskonius: galangalo šaknį, citrinžolę, pjaustytas aitriąsias paprikas, kaffir lapus, pavirkite dar 10 minučių. Tada supilkite kokosų pieną, žaliųjų citrinų sultis ir žuvų padažą. Kelias minutes pavirkite ir nukelkite nuo ugnies.

3

Sriubą pilstykite į lėkštes, apibarstykite šviežiais kalendrų lapeliais ir pjaustytomis aitriosiomis paprikomis.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su RIMI LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite