APP/ Mėsa/ Pavasaris/ Visi receptai

Kiaulienos kepsniai ant ananasų

Šioms Velykoms siūlau tradicinius kiaulienos kepsnius iškepti netradiciškai – ant ananasų, apšlaksčius sojų padažu, apibarsčius aitriosiomis paprikomis ir kalendrų lapeliais. Tokio patiekalo skonis, kaip atostogų Karibuose ar Havajuose, kur kiauliena dažnai derinama su ananasais. Kaip tik šiuo metų laiku prekybos centruose padaugėja kokybiškų šviežių ananasų.

Rekomenduoju šventėms išsirinkti kuo kokybiškesnę kiaulienos nugarinę ir kuo labiau prinokusį ananasą. Aš rinkausi kiaulienos nugarinę su kaulu ir oda iš Merkio priduktų. Kiauliena į šią el. parduotuvę atkeliauja iš nedidelio ūkio Šiaulių apskrityje, kuriame kiaulės šeriamos pačių ūkininkų ruošiamais pašarais iš Lietuvos augintojų grūdų, o mėsa ruošiama pagal išankstinius užsakymus ir visada pristatoma tik šviežia. Šios mėsos ir kitų lietuviškų produktų Velykų stalui dar galite spėti užsisakyti iš elektroninio turgelio merkio.lt su pristatymu balandžio 1-2 dienomis tiesiai į namus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Marijampolėje, Panevėžyje. Rekomenduoju išbandyti!

Kiaulienos kepsniai ant ananasų

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 3 asmenims
Gaminimo laikas: 45 min.

Velykoms

Sudėtis

  • 6 kiaulienos nugarinės pjaustinių su kaulu ir oda
  • 1 nedidelio prinokusio ananaso
  • 1 žaliosios citrinos
  • 3 šaukštų sojų padažo
  • 1 stiklinės ananasų sulčių
  • 1 šaukšto aitriųjų paprikų dribsnių
  • druskos pagal skonį
  • kokybiško aliejaus kepti
  • šviežių kalendros lapelių apibarstyti

Eiga

1

Kiaulienos pjaustinius kiek paploninkite mušdami mėsos plaktuku arba neaštriu peilio galu. Apšlakstykite sojų padažu ir apibarstykite dalimi aitriųjų paprikų. Palikite mėsą bent kelioms valandoms, o geriausiai per naktį pasimarinuoti.

2

Ananasą supjaustykite pusantro centimetro storio riekelėmis, odą nupjaustykite, šerdį išpjaukite. Kepimo indą apšlakstykite kokybišku aliejumi, sudėkite 6 ananasų riekeles, apibarstykite jas aitriųjų paprikų dribsniais ir druska, apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis, ant dugno įpilkite pusę stiklinės ananasų sulčių ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol ananasai apskrus ir suminkštės.

3

Kol orkaitėje kepa ananasai, ant keptuvės iš abiejų pusių apkepkite visus kiaulienos nugarinės gabaliukus. Gražiai apkepusią mėsą sudėkite ant ananasų kepimo formoje, užspauskite žaliųjų citrinų sulčių, jei reikia, papildomai įpilkite ananasų sulčių, uždenkite kepimo skardą folija ir kepkite orkaitėje dar apie 20-30 minučių. Per tą laiką mėsa pilnai suminštės ir persismelks ananasų aromato.

4

Iškepusią mėsa ant ananasų apibarstykite kapotais kalendų lapeliais ir kartu su kepimo indu neškite ant stalo.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su MERKIO.LT

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite