Desertai/ Pavasaris/ Visi receptai

Kokosinė PANNA COTTA su šokoladu

Sveikinu su atėjususiu pavasariu! Nors šis pavasaris kartu atnešė ir labai prieštaringų naujienų, bet gyvenimas nestovi vietoje, stenkimės nesustingti ir judėti toliau. Kviečiu šiam savaitgaliui pasiruošti labai nesudėtingą ir mažai nuodėmingą desertą su kokosų pienu ir tamsiu šokoladu.

Šalia deserto rekomenduoju patiekti plaktos kokosų grietinėlės, ją išplaksite lygiai taip pat, kaip ir įprastą grietinėlę, tik svarbu teisingai pasirinkti – rinkitės kuo riebesnį kokosų gėrimą, aš renkuosi ir jums rekomenduoju “Santa Maria” tirštą 24 procentų riebumo kokosų gėrimą. Dar svarbu prieš plakant, kokosų gėrimą pašaldyti šaldytuve per naktį. Pačiam desertui rekomenduoju mažiau riebų 18 procentų riebumo kokosų gėrimą. Receptui labiausiai tiks tamsus šokoladas (apie 70%), papildomai nenaudojau cukraus, bet jei mėgstate saldžiau, galite įpilti šiek tiek klevų sirupo. Šį desertą paruošite trumpiau nei per 15 minučių, beliks tik apsišarvoti kantrybe belaukiant kol jis šaldytuve sustings. Kviečiu išbandyti! Recepto vienos porcijos maistingumo lentelę rasite apačioje.

Kokosinė PANNA COTTA su šokoladu

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 porcijos
Gaminimo laikas: 10 min. ir šaldymas

be laktozės

Sudėtis

  • 1 pakuotės (250 ml) SANTA MARIA kokosų gėrimo (18 proc. riebumo)
  • 75 g juodojo šokolado
  • 0,5 šaukštelio SANTA MARIA želatinos
  • tamsios kakavos miltelių apibarstyti
  • Kokosų grietinėlei:
  • 1 pakuotės (250 ml) SANTA MARIA riebaus kokosų gėrimo (24 proc. riebumo)
  • 1 šaukštelio cukraus miltelių

Eiga

1

Pirma, iš vakaro prieš gaminimą, riebaus kokosų gėrimo pakuotę padėkite į šaldytuvą, kad kokosų pienas prieš plakimą labai gerai atšaltų.

2

Gaminkite Panna Cotta. Puode pašildykite vidutinio riebumo kokosų gėrimą, į jį sudėkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą. Šokoladą lydykite, kaitindami kokosų pieną ant žemos kaitros ir nuolat maišydami. Želatiną užmerkite šaukšte vandens ir palaukite, kol ji išbrinks. Kai šokoladas pilnai išsilydys, nukelkite puodą nuo ugnies ir įleiskite išbrinkusią želatiną, gerai išmaišykite, kad ji tirpdama vienodai pasiskirstytų.

3

Paruoštą šokoladinę masę supilstykite į 4 indelius, labiausiai tiktų silikoninės formelės, nes iš jų išimti sustingusį desertą bus lengviau. Indelius dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.

4

Iš šaldytuvo išimkite riebaus kokosų gėrimo pakuotę. Šaltą kokosų pieną suplakite su šaukštu cukraus miltelių, lygiai taip pat, kaip ir plakate paprastą grietinėlę. Tik stebėkite, kad kokosų greitinėlės neperplaktumėte.

5

Formuokite desertą. Iš indelių, ant lėkštutės išimkite sustingusias šokoladines panakotas. Jei desertus šaldėte ne silikoniniuose, o paprastuose indeliuose, juos prieš išimant trumpai pašildykite karšto vandens vonelėje. Šalia išimto deserto šaukštu gražiai įkrėskite plaktos kokosų grietinėlės ir viską lengvai apibarstykite tamsiais kakavos milteliais.

Nutrition

  • 393.9 Kalorijos
  • 12.8g Angliavandeniai
  • 36.3 g Riebalai
  • 2.9 g Skaidulos
  • 5.3g Baltymai

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite