Užgavėnių savaitė! Tegyvuoja blynai ir blyneliai. Šiemet Užgavėnėms noriu pasiūlyti maistingesnius, bet tokius pat skanius blynelius su tarkuotais obuoliais, jogurtu ir avižiniais miltais. Avižinių miltų blyneliai yra be glitimo, baltymų jiems suteikia kiaušiniai ir jogurtas, o skaidulų – tarkuoti obuoliai ir tie patys avižų miltai. Dėl tarkuotų obuolių blyneliai tampa minšti ir natūraliai salsvi. Mano namiškiai, klasikinių blynų gerbėjai, net nepastebėjo, kad į šiuos vietoj įprastų kvietinių miltų, įbėriau viso grūdo avižinių miltų. Blynelius rekomenduoju valgyti su graikišku jogurtu ir šaldytomis uogomis, o jei pritruks saldumo, užsipilkite kelvų sirupo ar skysto medaus. Rekomenduoju išbandyti, jei ne per Užgavėnes, tai savaitgalio pusryčiams.
Klasikinių tradicinių blynų ir kitų užgavėnių receptus esu sudėjusi į tinklaraštį, juos rasite vienoje vietoje – straipsnyje “SOČIOS UŽGAVĖNĖS – nuo blynų, blynelių, spurgų, vaflių, žagarėlių ir šiupinio”.
Šio recepto 1 porcijos maistingumo lentelę rasite po ingredientais ir gaminimo eiga.

Be glitimo Kiaušinius lengvai išplakite su keliais šaukšteliais cukraus ir žiupsneliu druskos, supilkite lydytą sviestą. Jogurte išmaišykite kepimo miltelius ir palikte 5 minutėms, kad suaktyvėtų. Obuolius be odelių įtarkuokite į paruoštą tešlą, geriausiai burokine tarka. Tešlą išmaišykite ir suberkite avižinius miltus, užmaišykite tirštą blynų tešlą. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite nedidelius blynelius ant lydyto ghee sviesto. Iškepusius blynus patiekite su graikiniu jogurtu, šaldytomis uogomis, apibarstykite cinamonu. Avižiniai blyneliai su tarkuotais obuolais
Sudėtis
Eiga
Nutrition

Komentarai