APP/ Salotos/ Visi receptai/ Žiema

Ryžių makaronų salotos su POMELO

Šios ryžių makaronų salotos su pomelo paskutinėms metų dienoms įneš šiek tiek egzotikos ir gaivumo! Vienas iš skaniausių šių metų mano atradimų buvo didžiojo pomelo greipfruto panaudojimas salotose. Kaip gerai šis citrusinis vaisius tinka žiemos salotoms! Ateinančiais metais tokias salotas tikrai gaminsiu dar ne vieną kartą. Jos ypač traškios, gaivios ir aromatingos, net sunku sustot valgyti.

Salotoms prireiks Santa Maria stiklinių ryžių makaronų ir austrių padažo, sezoninių daržovių, aš panaudojau skirtingų spalvų – oranžines ir violetines morkas, jūs galite rinktis violetinį kopūstą. Traškumo salotoms suteikia sūdyti žemės riešutai, jų tikrai nepraleiskite, o aromato – šviežios kalendros, svogūnų laiškai, aitriosios paprikos. Pagaminsite salotas ypač greitai. Kviečiu išbandyti!

Ryžių makaronų salotos su POMELO

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 6 asmenims
Gaminimo laikas: 20 min.

Be glitimo

Sudėtis

  • pusės didelio pomelo greipfruto
  • 1 pakelio SANTA MARIA stiklinių ryžių makaronų
  • 1-2 šiaudeliais pjaustytų oranžinių morkų
  • 1-2 šiaudeliais pjaustytų violetinių morkų arba violetinio kopūsto
  • ryšelio svogūnų laiškų
  • 2 aitriųjų paprikų
  • ryšelio šviežių kalendrų
  • kelių saujų sūdytų žemės riešutų
  • Padažui:
  • kelių šaukštų SANTA MARIA austrių padažo
  • pusės žaliosios citrinos sulčių
  • kelių šaukštų sojų padažo
  • kelių šaukštų skrudintų sezamų aliejaus
  • šaukšto žemės riešutų sviesto
  • šaukštelio skysto medaus

Eiga

1

Pirma, pomelo greipfrutą nulupkite, išdarinėkite skiltelėmis ir iškrapštykite jų minkštimą, kurį stenkitės rankomis kuo smulkiau padalinti.

2

Užmerkite stiklinius ryžių makaronus užpildami ant jų karšto vandens, kad išbrinktų. Per 5-10 minučių jie bus paruošti tolesniam gaminimui. Išbrinkusius makaronus nukoškite kiaurasamtyje, kad būtų sausi.

3

Morkas supjaustykite šiaudeliais, tai patogiausia padaryti pjaustykle-mandolina arba virtuviniu kombainu. Svogūnų laiškus, aitriąsias paprikas, kalendras susmulkinkite. Viską suberkite į salotų dubenį, berkite sūdytus žemės riešutus ir sudėkite išbrinkusius makaronus.

4

Paruoškite salotų padažą. Išspauskite pusės žaliosios citrinos sultis, jas sumaišykite su medumi, maišykite kol medus ištirps, tada dėkite riešutų sviestą, pilkite sojų ir austrių padažą, gerai išsukite, kol taps vientisa masė ir galiausiai supilkite sezamų aliejų. Paruoštą padažą pilkite ant visų salotų ingredientų ir gerai išmaišykite. Valgykite iš karto, nors salotos skanios ir kiek pastovėjusios šaldytuve.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite